r
Nosalty Logó

Gesztenyés-pudingos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gesztenyés-pudingos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Összesen 1550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Összesen 9294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    425.3 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7514.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1730 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    2189 mg
  • Nátrium
    2914 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1212.4 g
  • Cukor
    571 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 9294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a vajjal és a cukor felével habosra keverjük.
  2. A lisztet összeszitáljuk a cukrozatlan kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos-vajas masszába keverjük.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, a tojásos masszába forgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit és belesimítjuk az előkészített tésztát.
  5. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, tűpróba!
  6. Közben a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk, majd egy állítható formába tesszük az egyik lapot, rákenjük a pudingos krém felét és egy rövid időre hidegre tesszük.
  7. Ezután óvatosan rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd elsimítjuk rajta a maradék pudingos krémet, végül befedjük a másik piskóta lappal.
  8. Lefedjük egy folpackkal és egy éjszakára hidegre tesszük.
  9. Másnap a tördelt csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.

Krém

  1. Közben 3 dl tejjel elkészítjük a pudingot, hűlni hagyjuk!
  2. Amig hűl, addig a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és kihabosítjuk vele.

Kekszes töltelék

  1. Egy nagylyukú reszelővel lereszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a baracklekvárt, a kakaóport és elkeverjük benne, ezután felöntjük a tejjel, rummal, majd simára dolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a kisebb darabokra tördelt kekszet és összeforgatjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3165
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-pudingos süti
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Kekszes töltelék

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek