r
Nosalty Logó

Háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

Összesen 1046 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

Összesen 4186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1046 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    296.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6246.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1812 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1607 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 4186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A burgonyapüréhez sós vízben megfőzzük a hámozott, feldarabolt burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük. Eközben hozzáadjuk a vajat, a tejet, majd sózzuk, borsozzuk, szerencsendióval fűszerezzük.
  2. A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon elősütjük. Eközben a sajtos keveréket elkészítjük. A háromféle sajtot elkeverjük a tejföllel.
  3. Fogunk egy tűzálló tálat vagy egy magasabb falú tepsit, és egyenletesen elsimítjuk benne a burgonyapürét. Erre halmozzuk rá az időközben elkészült csirkeszeleteket. Majd a csirkékre rákenjük a sajtos keveréket.
  4. A végén, ha maradt még sajtunk, reszelhetünk a tetejére is. Forró sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 369
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 22289
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 06.

Ajánló

Bereznay Tamás ajánlatára hagyatkoznék most, aki azt a tippet adta, hogy a krémsajtot bátran cseréljük ki kékpenészes sajtra. Ámen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromsajtos csirkemell burgonyapürén sütve
dorcus89 81 recept

Nők lapja konyha magazin egyik egyszerű és nagyszerű receptje Bereznay Tamástól. Ő eredetileg sertéskarajjal készítette, a sajtkrémhez pedig ementálit, trappistát és krémsajtot használt. Ha esetleg valakinek ez a variáció jobban tetszik bátran próbálja ki, én a hűtőnk tartalma alapján készítettem el. Nagyszerű vasárnapi ebéd, de egy átlagos hétköznapot is feldob. Plusz érdeme a receptnek, hogy egyszerre készül el a köret és a hús, de mégsem a megszokott formában.

Hozzávalók

A csirkemellhez

A burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?