Háromnapos pizzatészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Szarvady Jázon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
774
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
tészta
-
1000g kenyérliszt bl803610 kcal
-
700g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
3 kcal
feltét
-
8g olívaolaj71 kcal
-
250g konzerv paradicsom40 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3866
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
tészta
-
48.4g kenyérliszt bl80175 kcal
-
33.9g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
feltét
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
12.1g konzerv paradicsom2 kcal
-
4.8g sonka7 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
187
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 214.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
774
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.4 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4331.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 399 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1023 mg
-
Nátrium 2337 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 735.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1071.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 673 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6863 micro
-
Lut-zea 1003 micro
Összesen
3866
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 332 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
tészta
-
1000 g kenyérliszt bl80
-
700 ml víz
-
3 g só
feltét
-
1 ek olívaolaj
-
25 dkg konzerv paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
tészta
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd adagoljuk hozzá a vizet, keverjük addig, amíg összeáll.
- Gyúrjuk 5-10 percig kézzel vagy gépben, amíg egyszerűen labda nem formálható belőle. Nem baj, ha még mindig ragad egy kicsit.
- Tegyük olajozott tálba a tésztát. Tegyünk fóliát a tálra, vagy pedig tegyük az egész tálat egy zacskóba. A lényeg, hogy ne száradjon ki a tészta.
- Kelesszük szobahőmérsékleten 10-24 órát.
- Osszuk 5-6 egyenlő darabra, majd formáljunk bucikat. A lényeg az, hogy "önmagába" hajtogassuk a tésztát addig, amíg feszes nem lesz a teteje. Tehetjük ezt kézzel, de akár egy műanyag kártyával is, ha letesszük, és ívesen tartva a kártyát, minden oldalról arrébb toljuk egy kicsit.
- Olajozott tepsibe vagy kicsi dobozokba tegyük a bucikat, majd mehetnek a hűtőbe 2-4 napra.
- A szószhoz turmixoljuk össze a konzerv paradicsomot, sóval, borssal, olívaolajjal. Ízlés szerint fokhagyma és bazsalikom is mehet bele. A feltéteknek csak képzeletünk szabhat határt.
- Sütés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, ekkor tegyük be előmelegedni a pizzavasunkat a sütőnk lehető legmagasabb hőfokán (Pizzaköveknél a gyártó határozza meg a maximum hőfokot, és ezek kevésbé is alkalmas igazán jó otthoni pizza készítésére). Egy óra elteltével kinyújthatjuk a tésztánkat, és a szósz, illetve a feltétek felhelyezése után hirtelen mozdulattal csúsztassuk egy belisztezett pizzalapátról (vagy kartonlapról) a pizzavasra.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6432
- Feltöltés dátuma: 2018. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szarvady Jázon
2 recept
A lehető legjobb otthoni pizza receptje. Lehet, mások mást állítanak, de otthon, 250 fokos sütőben nincs jobb! A másik nagy titok, hogy acélon kell sütni. A sima tepsi, de még a pizzakő is nagyon kevés ahhoz, hogy olyan gyorsan süljön igazán ropogósra, hogy nem szárad ki a belseje közben. Szerencsére már itthon is lehet kapni acél pizzasütőt. Ez az egyetlen módja annak, hogy otthon éttermeket megszégyenítő pizzát tudjunk sütni!