Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromnapos pizzatészta

Háromnapos pizzatészta
Háromnapos pizzatészta
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lehető legjobb otthoni pizza receptje. Lehet, mások mást állítanak, de otthon, 250 fokos sütőben nincs jobb! A másik nagy titok, hogy acélon kell sütni. A sima tepsi, de még a pizzakő is nagyon kevés ahhoz, hogy olyan gyorsan süljön igazán ropogósra, hogy nem szárad ki a belseje közben. Szerencsére már itthon is lehet kapni acél pizzasütőt. Ez az egyetlen módja annak, hogy otthon éttermeket megszégyenítő pizzát tudjunk sütni!

hozzávalók / 5 adag

tészta

feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd adagoljuk hozzá a vizet, keverjük addig, amíg összeáll.
  2. Gyúrjuk 5-10 percig kézzel vagy gépben, amíg egyszerűen labda nem formálható belőle. Nem baj, ha még mindig ragad egy kicsit.
  3. Tegyük olajozott tálba a tésztát. Tegyünk fóliát a tálra, vagy pedig tegyük az egész tálat egy zacskóba. A lényeg, hogy ne száradjon ki a tészta.
  4. Kelesszük szobahőmérsékleten 10-24 órát.
  5. Osszuk 5-6 egyenlő darabra, majd formáljunk bucikat. A lényeg az, hogy "önmagába" hajtogassuk a tésztát addig, amíg feszes nem lesz a teteje. Tehetjük ezt kézzel, de akár egy műanyag kártyával is, ha letesszük, és ívesen tartva a kártyát, minden oldalról arrébb toljuk egy kicsit.
  6. Olajozott tepsibe vagy kicsi dobozokba tegyük a bucikat, majd mehetnek a hűtőbe 2-4 napra.
  7. A szószhoz turmixoljuk össze a konzerv paradicsomot, sóval, borssal, olívaolajjal. Ízlés szerint fokhagyma és bazsalikom is mehet bele. A feltéteknek csak képzeletünk szabhat határt.
  8. Sütés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, ekkor tegyük be előmelegedni a pizzavasunkat a sütőnk lehető legmagasabb hőfokán (Pizzaköveknél a gyártó határozza meg a maximum hőfokot, és ezek kevésbé is alkalmas igazán jó otthoni pizza készítésére). Egy óra elteltével kinyújthatjuk a tésztánkat, és a szósz, illetve a feltétek felhelyezése után hirtelen mozdulattal csúsztassuk egy belisztezett pizzalapátról (vagy kartonlapról) a pizzavasra.
  • sütési hőfok: 250°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 768
elküldve: 2
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szarvady Jázon

Mióta szakács: 2018.08.18.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás pizza, szalámis pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

775
kenyérliszt BL80 1000 g
víz 700 ml
3 g
instant élesztő 1 g
olívaolaj 1 ek
konzerv paradicsom 25 dkg
sonka 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint