r
Nosalty Logó

Háromnapos pizzatészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Szarvady Jázon
Háromnapos pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

feltét

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

feltét

Összesen 3866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

feltét

Összesen 187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4331.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 3866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    332 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd adagoljuk hozzá a vizet, keverjük addig, amíg összeáll.
  2. Gyúrjuk 5-10 percig kézzel vagy gépben, amíg egyszerűen labda nem formálható belőle. Nem baj, ha még mindig ragad egy kicsit.
  3. Tegyük olajozott tálba a tésztát. Tegyünk fóliát a tálra, vagy pedig tegyük az egész tálat egy zacskóba. A lényeg, hogy ne száradjon ki a tészta.
  4. Kelesszük szobahőmérsékleten 10-24 órát.
  5. Osszuk 5-6 egyenlő darabra, majd formáljunk bucikat. A lényeg az, hogy "önmagába" hajtogassuk a tésztát addig, amíg feszes nem lesz a teteje. Tehetjük ezt kézzel, de akár egy műanyag kártyával is, ha letesszük, és ívesen tartva a kártyát, minden oldalról arrébb toljuk egy kicsit.
  6. Olajozott tepsibe vagy kicsi dobozokba tegyük a bucikat, majd mehetnek a hűtőbe 2-4 napra.
  7. A szószhoz turmixoljuk össze a konzerv paradicsomot, sóval, borssal, olívaolajjal. Ízlés szerint fokhagyma és bazsalikom is mehet bele. A feltéteknek csak képzeletünk szabhat határt.
  8. Sütés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, ekkor tegyük be előmelegedni a pizzavasunkat a sütőnk lehető legmagasabb hőfokán (Pizzaköveknél a gyártó határozza meg a maximum hőfokot, és ezek kevésbé is alkalmas igazán jó otthoni pizza készítésére). Egy óra elteltével kinyújthatjuk a tésztánkat, és a szósz, illetve a feltétek felhelyezése után hirtelen mozdulattal csúsztassuk egy belisztezett pizzalapátról (vagy kartonlapról) a pizzavasra.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6432
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvady Jázon 2 recept

A lehető legjobb otthoni pizza receptje. Lehet, mások mást állítanak, de otthon, 250 fokos sütőben nincs jobb! A másik nagy titok, hogy acélon kell sütni. A sima tepsi, de még a pizzakő is nagyon kevés ahhoz, hogy olyan gyorsan süljön igazán ropogósra, hogy nem szárad ki a belseje közben. Szerencsére már itthon is lehet kapni acél pizzasütőt. Ez az egyetlen módja annak, hogy otthon éttermeket megszégyenítő pizzát tudjunk sütni!

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...