r
Nosalty Logó

Háromnapos pizzatészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Szarvady Jázon
Háromnapos pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

feltét

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

feltét

Összesen 3866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

tészta

feltét

Összesen 187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4331.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    399 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 3866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    332 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd adagoljuk hozzá a vizet, keverjük addig, amíg összeáll.
  2. Gyúrjuk 5-10 percig kézzel vagy gépben, amíg egyszerűen labda nem formálható belőle. Nem baj, ha még mindig ragad egy kicsit.
  3. Tegyük olajozott tálba a tésztát. Tegyünk fóliát a tálra, vagy pedig tegyük az egész tálat egy zacskóba. A lényeg, hogy ne száradjon ki a tészta.
  4. Kelesszük szobahőmérsékleten 10-24 órát.
  5. Osszuk 5-6 egyenlő darabra, majd formáljunk bucikat. A lényeg az, hogy "önmagába" hajtogassuk a tésztát addig, amíg feszes nem lesz a teteje. Tehetjük ezt kézzel, de akár egy műanyag kártyával is, ha letesszük, és ívesen tartva a kártyát, minden oldalról arrébb toljuk egy kicsit.
  6. Olajozott tepsibe vagy kicsi dobozokba tegyük a bucikat, majd mehetnek a hűtőbe 2-4 napra.
  7. A szószhoz turmixoljuk össze a konzerv paradicsomot, sóval, borssal, olívaolajjal. Ízlés szerint fokhagyma és bazsalikom is mehet bele. A feltéteknek csak képzeletünk szabhat határt.
  8. Sütés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, ekkor tegyük be előmelegedni a pizzavasunkat a sütőnk lehető legmagasabb hőfokán (Pizzaköveknél a gyártó határozza meg a maximum hőfokot, és ezek kevésbé is alkalmas igazán jó otthoni pizza készítésére). Egy óra elteltével kinyújthatjuk a tésztánkat, és a szósz, illetve a feltétek felhelyezése után hirtelen mozdulattal csúsztassuk egy belisztezett pizzalapátról (vagy kartonlapról) a pizzavasra.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6202
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvady Jázon 2 recept

A lehető legjobb otthoni pizza receptje. Lehet, mások mást állítanak, de otthon, 250 fokos sütőben nincs jobb! A másik nagy titok, hogy acélon kell sütni. A sima tepsi, de még a pizzakő is nagyon kevés ahhoz, hogy olyan gyorsan süljön igazán ropogósra, hogy nem szárad ki a belseje közben. Szerencsére már itthon is lehet kapni acél pizzasütőt. Ez az egyetlen módja annak, hogy otthon éttermeket megszégyenítő pizzát tudjunk sütni!

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk