Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta 10. - gyors és kiadós

Pizzatészta 10. - gyors és kiadós
Pizzatészta 10. - gyors és kiadós
16 perc / előkészület: 6 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyon kiadós pizzatészta.
Bármit tehetünk rá. Ez a tészta inkább amerikai vastag pizzatészta.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Még finomabb, ha a tésztába kerül bors, bazsalikom, oregánó, illetve én tettem bele egy kis fokhagymagranulátumot is. :) Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben a cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, és felfutatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe egy mélyedést készítünk, ebbe kerül bele a felfutott élesztős tej.
  3. Hozzátesszük a sót, illetve az olajat.
  4. Meleg helyen kb. 15 percig pihentetejük (kelesztjük).
  5. Lisztezett deszkán ismét jól átgyúrjuk, majd 4-felé osztjuk.
  6. Kinyújtjuk, és ízlésünk szerint tesszük rá a feltétet.
  7. Pizzasütőn vagy tortaforma alján előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 723
elküldve: 8
receptkönyvben: 294
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Reni1996

Mióta szakács: 2011.06.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vastag és kiadós pizzatészta, pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mamec
mamec Thu, 2012-01-05 21:37

A sót soha nem tesszük a felfuttatott élesztőre, hanem elkeverjük a lisztbe előzőleg. A só megállítja az élesztőt.

547
finomliszt 75 dkg
napraforgó olaj 4 ek
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
friss élesztő 5 dkg
tej 3.5 dl