Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromízű kalács

Háromízű kalács
Háromízű kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az úgy kezdődött, hogy az új kuglófsütőt ki akartam próbálni. Természetesen a kelt kuglófhoz nem volt itthon réteslisztem, így simaliszttel helyettesítettem, meg a néhány napja megmaradt darált diót is el kellett használni valahová, meg a tészta is annyi lett, hogy nem fért volna be a kuglófformába... Hát valahogy így készült ez a kalács, de nem bántam meg. Puha és zamatos, nem túl édes, és nagyon jól kijönnek benne a különböző ízek. A kuglófsütőt még azóta se próbáltam ki...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

ajánlat

Hideg tejet iszogatva mellé, esetleg vajjal és dzsemmel megkenve fenséges reggeli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgával elkevert tejet, az olvasztott margarint, és közepesen lágy tésztává dagasztjuk.
  2. 3 részre osztjuk. Az egyikbe beledagasztjuk a diót és a fahéjat, a másikba a kakaóport, a harmadikba a reszelt citromhéjat. Ha keménynek találjuk így a tésztát, pici tejjel lágyíthatjuk.
  3. Kétszer 20 percet kelesztjük langyos helyen, letakarva. A két kelesztés közt könnyedén átgyúrjuk mindhárom cipót.
  4. A kelesztések után 3 hosszú hengerré sodorjuk a különböző színű tésztákat, végüket összecsípjük, és hármas fonással lazán befonjuk.
  5. 10-15 percig még állni hagyjuk, majd tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 289
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fonott kalács, kelt diós-kakaós-citromos kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somitimi
somitimi Sun, 2014-04-20 00:15

Alig várom, hogy holnap megsüssem és megkóstoljam! Fahéjjal már csak jó lehet :D

676
finomliszt 45 dkg
1 csipet
cukor 5 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 2.5 dl
tojássárgája 1 db
vaj 3 dkg
dió 5 dkg
fahéj 1 kk
cukrozatlan kakaópor 1 ek
citromhéj 1 kk
tojás 1 db