r
Nosalty Logó

Kuglófszerű mandulás-csokis kalács

Nihonka
Kuglófszerű mandulás-csokis kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

709
Kalória
17.9g
Fehérje
112.4g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
15.7g
Víz
43g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
32.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 3540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    562 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 3540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Én mindig kenyérsütőgépben készítem el a tésztát. Tegyük a gép tartójába a tejet, vanília aromát, olvadt vajat, a száraz hozzávalókat, majd a dagasztás programmal készítsük el a tésztát. Akinek nincs gépe, futtassa fel az élesztőt egy kevés meleg tejben, majd gyúrja össze az alapanyagokkal, és kelessze meg a tésztát.
  2. Ha kész a kelesztett tésztánk, osszuk 5 darabra. Az egyes darabokat kicsit gyúrjuk át, majd a kezünkben tartva formázzuk úgy, hogy egy kis mélyedést készítünk a közepébe, és egy kevés tölteléket belerakunk, majd összenyomogatjuk a tészta széleit, hogy a töltelék ne csurogjon ki, majd szép kerekre formázzuk.
  3. Ezután jól forgassuk meg az egyes darabokat többször is a mandulás porcukorban. Így járjunk el mind az 5 darabbal. Ezután egy kivajazott kuglóf formába rakosgatjuk (nekem szilikon van, így nem kellett), egyenlő közt hagyva köztük, mert meg fog még kelni a tészta.
  4. Ezután hagyjuk meleg helyen jól megkelni kb. 30-40 percet, egy nedves konyharuhával letakarva, hogy ne száradjon ki. A sütőt melegítsük előre 180 fokra. Ha szépen megkelt a kalácsunk, akkor jó bőségesen kenjük meg cukros tejjel, az oldalába is juthat. Még felülről megszórhatjuk a mandulás porcukorral, ha maradt.
  5. Süssük kb. 45-50 percig, végezzünk a végén tűpróbát, hogy átsült-e a tésztánk. Félidőben a tetejét egy fóliával letakarhatjuk, hogy ne égjen meg. Ha elkészült, kenjük meg a maradék cukros tejjel, majd borítsuk egy tálra, langyosan isteni finom, tálaláskor egy kis porcukorral megszórhatjuk.

Töltelékhez és forgatáshoz

  1. Forgatáshoz: egy kis tálban keverjük össze a mandulalisztet a porcukorral.
  2. Töltelék: Egy külön tálkában az olvadt vajat, kakaót és cukrot jól keverjük össze.

Kenéshez

  1. A meleg tejet keverjük össze a cukorral (egy pici vajat is adhatunk hozzá), majd sütés előtt és után ezzel a keverékkel kenjük meg a kalácsot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Több kelt tésztát sikerült készítenem, mint szerettem volna, így készült pluszba ez a nagyon finom, omlós, kuglófszerű kalács. Egyszerűen elkészül, esztétikailag is nagyon szép a kész kalács.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek