r
Nosalty Logó

Kuglófszerű mandulás-csokis kalács

Nihonka
Kuglófszerű mandulás-csokis kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

709
Kalória
17.9g
Fehérje
112.4g
Szénhidrát
20.7g
Zsír
15.7g
Víz
43g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
32.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 3540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelékhez és forgatáshoz

Kenéshez

Összesen 287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    562 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 3540 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Én mindig kenyérsütőgépben készítem el a tésztát. Tegyük a gép tartójába a tejet, vanília aromát, olvadt vajat, a száraz hozzávalókat, majd a dagasztás programmal készítsük el a tésztát. Akinek nincs gépe, futtassa fel az élesztőt egy kevés meleg tejben, majd gyúrja össze az alapanyagokkal, és kelessze meg a tésztát.
  2. Ha kész a kelesztett tésztánk, osszuk 5 darabra. Az egyes darabokat kicsit gyúrjuk át, majd a kezünkben tartva formázzuk úgy, hogy egy kis mélyedést készítünk a közepébe, és egy kevés tölteléket belerakunk, majd összenyomogatjuk a tészta széleit, hogy a töltelék ne csurogjon ki, majd szép kerekre formázzuk.
  3. Ezután jól forgassuk meg az egyes darabokat többször is a mandulás porcukorban. Így járjunk el mind az 5 darabbal. Ezután egy kivajazott kuglóf formába rakosgatjuk (nekem szilikon van, így nem kellett), egyenlő közt hagyva köztük, mert meg fog még kelni a tészta.
  4. Ezután hagyjuk meleg helyen jól megkelni kb. 30-40 percet, egy nedves konyharuhával letakarva, hogy ne száradjon ki. A sütőt melegítsük előre 180 fokra. Ha szépen megkelt a kalácsunk, akkor jó bőségesen kenjük meg cukros tejjel, az oldalába is juthat. Még felülről megszórhatjuk a mandulás porcukorral, ha maradt.
  5. Süssük kb. 45-50 percig, végezzünk a végén tűpróbát, hogy átsült-e a tésztánk. Félidőben a tetejét egy fóliával letakarhatjuk, hogy ne égjen meg. Ha elkészült, kenjük meg a maradék cukros tejjel, majd borítsuk egy tálra, langyosan isteni finom, tálaláskor egy kis porcukorral megszórhatjuk.

Töltelékhez és forgatáshoz

  1. Forgatáshoz: egy kis tálban keverjük össze a mandulalisztet a porcukorral.
  2. Töltelék: Egy külön tálkában az olvadt vajat, kakaót és cukrot jól keverjük össze.

Kenéshez

  1. A meleg tejet keverjük össze a cukorral (egy pici vajat is adhatunk hozzá), majd sütés előtt és után ezzel a keverékkel kenjük meg a kalácsot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Több kelt tésztát sikerült készítenem, mint szerettem volna, így készült pluszba ez a nagyon finom, omlós, kuglófszerű kalács. Egyszerűen elkészül, esztétikailag is nagyon szép a kész kalács.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...