r
Nosalty Logó

"Hangyás" rudacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
"Hangyás" rudacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 595 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7155 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 376 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 595 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    409.6 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18371.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    4672 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    903 mg
  • Foszfor
    3998 mg
  • Nátrium
    8319 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3063 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1681 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 7155 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 376 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A hozzáadott tej mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől (így ez lehet picivel kevesebb, ill. több is), a lényeg, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihentetni. A legjobb, ha egy egész éjszakán át ott marad, de ha nagyon sürgős, néhány órányi pihentetés után is süthetjük a rudacskákat.
  3. A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát, több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
  4. Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket megkenjük a tojás fehérjével és meghintjük szezámmaggal.
  5. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. (Közben néha ránézünk, nehogy megégjen.)
  6. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával. (A fenti mennyiségből kb. 4-5 gáztepsinyi rudacska lesz.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1247
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 158401
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 15.

Ajánló

Ha nem szeretnénk ekkora mennyiséget készíteni egyszerre, a tésztáját akkor is érdemes a fenti arányokkal csinálni, és lefagyasztani, mondjuk a felét. Néhány héten belül azonban a mélyhűtőben tárolt tésztát is használjuk fel!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A fotóra nézve nem nehéz kitalálni, honnan az elnevezés. A "nem lehet abbahagyni" kategóriájú ropogtatni való. A recept a Keresztmamámtól származik (karácsonykor, ebéd után, mindig kerül náluk mákos stangli az asztalra).

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.