Nosalty Logó

Sós rúd a víz alól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Veres Mari
Sós rúd a víz alól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 795 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3182 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 795 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 3182 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 454 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a kissé ellapított gombócot tálba tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.
  2. Néhány óráig ázzon a vízben, majd miután kiemeljük, jól letörölgetjük róla a nedvességet, kinyújtjuk fél- vagy egycentisre, sajtot reszelünk a tetejére.
  3. Nyújtófával végigmegyünk még rajta, kicsit rányomjuk a sajtot a tésztára.
  4. Derelyevágóval fölszabdaljuk, sütőpapírra rakjuk, mehet az előmelegített, 200 fokos sütőbe, ahol addig sütjük, míg aranysárga lesz. (Ez sütőtől függően 6-7 perc.) Vigyázzunk, ne süljön túl!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 47498
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Ajánló

Egy tojással meg is lehet kenni a tetejét. A sajton kívül szezámmagot, köményt is lehet rászórni.

Receptkategóriák

Veres Mari 44 recept

Érdekessége ennek a nagyon egyszerűen elkészíthető sós süteménynek, hogy vízben kell állnia a tésztájának.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Mari! A recept ígéretes, ki is fogom próbálni. De ugye nem baj, ha csak 25 dkg margarint teszek bele? :-) (Lelki szemeim el?tt lebeg az abszolút kezd? háziasszony, aki két szatyorral megrakottan cipeli haza a 25 kg margarint.) Jómagam is követtem el hasonló elírást, hívott is a fiam: Anyu, 5 kg kakaópor kell bele?!?!?!? Szép napot! DFJudit

Aksi888

Juditkamama, hogy neked milyen jó szemed van!!! :-D Én észre sem vettem. Nekem éppen most sült ki a stangli, de ezt a receptet is ki fogom próbálni. Marinak azért köszönet a receptért, mert most már tudom, hogy miért van az, hogy ilyen szép a stanglid teteje. Átmész rajta nyújtófával! Zseniális! Kezd?knek pedig üzenem, hogy nekem múltévezredes gázos süt?m van, és hát gáztól függ?en 10-15 percig is sül a stangli. Szóval kukkoljatok az elején sokat!

Veres Mari

Kedves Aksi888! Persze, ha be van kenve a teteje tojással, abba "beleragad" a sajt, nem szükséges rányomni. Üdv., Mari nagyi

Veres Mari

Kedves Judit! Köszönöm, már javítottam! Tipikus esete annak, amikor a "hóhért akasztják"! Az a munkám ugyanis, hogy a hibákat észrevegyem és javítsam. Merem remélni, hogy még senki nem szerezte be az irdatlan mennyiség? margarint! Üdvözlettel, Mari nagyi

Törölt felhasználó

Kérdezem, ez a magyar VÍZENKULLOGÓ - sós változata?! Rendkívül érdekes! Mindenképpen elkészítem! No igen, ha a reszelt sajtot KEVÉS liszttel összekeverjük (villával!) - akkor nem csomósodik össze a rudak, pogácsák tetején!

Veres Mari

Szia, köszönöm a sajtötletet! Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

A néhány óra pontosan mit jelent? 1,2,3,4,5 esetleg egy egész éjszaka?

Veres Mari

Szia, lehet egész éjszakára is, nálam 3-4 órát mindenképp áll a vízben. Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

Köszi,nagyon érdekes, ki fogom próbálni, de miért kell vízben áztatni?? Mit tesz a víz a tésztával?? Miért jó az neki?? Köszi a választ.

Veres Mari

Szia, itt van hozzá a cikkem, de...: http://www.nosalty.hu/ajanlo/buvar-sos-rud-anyak-napjara

Veres Mari

Bocsánat, udvariatlan voltam, el sem köszöntem! Üdv., Mari nagyi

szcsandy

Nekem ugyanez a receptem van meg, de h?t?ben kell pihentetni a tésztát egy éjszakán át. Másnap papír vékonyra kell nyújtani és sütni a rudakat.

Veres Mari

Szia, itt van hozzá a cikkem: http://www.nosalty.hu/ajanlo/buvar-sos-rud-anyak-napjara Én egy kedves ismer?sömt?l kaptam a receptet, nem tudom, ki volt az "?sforrás"! Üdv., Mari nagyi

Ilonka57

Meglátni és megsütni! Ez a recept olyan bizarrnak t?nt, hogy rögtön meg kellett sütni. Másfél adaggal próbálkoztam. El?nye: szuper könny? elkészíteni, a végeredmény isteni. Hátránya: ha els?re nem találtam, már nem is fogok. Szomszédba kóstoló ment, megy utána a recept is. Köszönöm a receptet, megtartom.

Veres Mari

Kedves Ilonka! Örülök, hogy ízlik! Üdv., Mari nagyi

Sunaj

Hát ezt ki kell próbálni! Jelentkezem az eredménnyel.

Veres Mari

Szia, remélem, nem fogsz csalódni! Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

Kedves Mari! Kérlek, hogy a liszt mennyiségét írd már le légyszíves nekem ide, mert az én képerny?mön a kép melletti "Hozzávalók" alatt lév? felsorolásban minden receptnél belelóg egy szürke b?gre :D! Így az els? hozzávaló me mindíg csak kikövetkeztetem. Nem tudom, ez másnál is jelentkezik-e, vagy csak az én gépem ilyen béna (esetleg én)? A receptet mindenképpen szeretném kipróbálni, az unokáim lesznek a "tesztel?k"! Üdvözlettel és köszönettel: Erzsike

Veres Mari

Kedves Erzsike! A liszt mennyisége: 30 dkg. Nem tudom, miért lóg bele a bögre!? Akkor neked minden recept egy feladvány! Remélem, ízlik majd az unokáknak! Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

Kedves Mari! Köszönöm a szupergyors választ. Valóban "rejtvényt fejtek" minden receptnél, de ebben azért segít a közel 50 éves háziasszonyi gyakorlatom :)! Úgylátszik, csak nálam van ilyen gond, keresnem kell egy számítógépes mestert. Üdv. Erzsike

Miss Lemon

Kedves Borsika47! Valószín?leg a böngész?ddel lesz a baj, próbáld frissíteni, vagy más böngész?vel megnyitni a recepteket! Üdvözlettel: Kata

Törölt felhasználó

Köszönöm! Egyébként a tészta már pihizik a vízben, h?t?ben, kíváncsian várom az eredményt! Erzsike

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Igazad volt, böngész?t váltottam és minden rendben van, már nem takar az a fránya bögre :D!!! Köszi a jó tippet: Erzsike

Törölt felhasználó

Az el?bbi levelemben a "me" mennyiséget jelent, csak rossz helyre nyúltam a billenty?zeten:)) Bocs!

Törölt felhasználó

A receptet olvasva, kíváncsi lettem...kicsit szkeptikus is vagyok, miért nem kell bele éleszt?, vagy süt?por... Már a víz alatt pihen a tészta. Ha kész lesz, írok, milyen lett :)

Veres Mari

Várom kíváncsian! Remélem, megszereted! Én éppen most jöttem a tévéb?l, ott f?ztem egy kicsit a Család barát magazinban, és nagyon izgultam! Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

Kedves Mari nagyi! Várakozáson felüli a sós rúd! Olcsó, egyszer?/nagyszer?, finom, puha tészta :P A legjobb sós rúd recept, amit kipróbáltam :) Nagyon szépen köszönöm a receptet! ? Hmm gratulálok a televíziós szerepléshez! :) és mi jót tetszett f?zni? Mikor lesz látható a m?sor? Üdv: Böbe :)

Veres Mari

Kedves Böbe! Nagyon örülök, hogy ízlett! A tévében, mivel a születés hete van, a cikkem alapján http://www.nosalty.hu/ajanlo/mari-nagyi-menuje-kismamaknak f?ztem meg az almás húst: http://www.nosalty.hu/recept/almas-bazsalikomos-csirkemell Mivel ez él? adás volt, délel?tt lehetett látni. Megismétlik ugyan éjjel 1-kor, de az nem egy baráti id?pont... És, ha téged nem zavar, tegezzél nyugodtan! Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

Kedves Mari nagyi! Köszönöm szépen, tegez?djünk ;) A cikkeket elolvastam, igaz nálunk még nem aktuális, de jó ötletnek tartom, hogy így rendszerezte a tudnivalókat, mindenképp hasznos :) Sajnálom, hogy nem láthattam a m?sort. Körülnézek a receptjeid között! :) Szép napot! :)

Törölt felhasználó

Üdvözlet.Olvastam hogy egész éjszaka is állhat a tészta a vizben.Ha este 7kor gyurtam be nem lesz baja reggelig?Vagy inkább viz nélkül tegyem hüt?be? köszi ha válaszol.

Veres Mari

Kedves kanalas piri! (Nem tudom, hogy ez az igazi neved-e, mert ha igen, akkor természetesen, Piri!) Semmi baja nem lesz, állhat a vízben reggelig! Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ kedves Mari nagyi. Ez az igazi nevem.Azért kisbetüvel mert a nagy foglalt volt és nem akartam bonyolitani a bejelentkezést.Köszönöm az észrevételt.Szép napot! :) Ui,:A süti elkészült,igaz édes változatban és szuper lett. Köszönöm a receptet és a segitséget!

Törölt felhasználó

Kedves Mari! Annyira érdekes és nekem kicsit bizarr ez a recept,hogy nem hagyta a fantáziám :-) Úgyhogy tegnap kés? este gyorsan begyúrtam a tésztát és reggelig csücsült a vízben. Meg kell,hogy mondjam nekem ez "A sajtos rúd". Pont olyan amit mindig is kerestem! Bár kicsit ragacsos volt a tészta,de azért simán lehetett vele dolgozni. Nagyon hálás vagyok ezért a receptért! Üdv.:Jucci

Veres Mari

Kedves Jucci! Tényleg nagyon finom, és kevésbé ragad, ha kicsit csökkented a tejföl mennyiségét, és jól letörölgeted, miután kivetted a vízb?l. Én is próbálkoztam már sokfélével, de ez a kedvenc! Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

Szia. Körülbelül mennyi sót szoktál beletenni?

Veres Mari

Szia, kb. másfél-két teáskanálnyiit, de meg szoktam kóstolni. Úgy jó, ha enyhén lehet érezni a tésztán. Üdv., Mari nagyi

csahebo

TÖKKÉLETES recept! Csak így, 3 K-val. Elronthatatlan, isteni finom és másnap sem szottyadt, hanem mennyei! Biztos kismilliószor el fogom készíteni!!! Köszönöm!!! A sütési id? nekem a megadott h?fokon 12 perc volt. Üdv! Helga

Veres Mari

Kedves Helga! Örülök, hogy ízlik! Én is sokszor készítem, és napokig finom marad - már amikor marad bel?le! Üdv., Mari nagyi

Törölt felhasználó

Szia Mari nagyi! kicsit ragadt a tészta, most fürdik. Mennyi az a pár óra? El?re is köszike

Veres Mari

Szia! Akkor lehet, hogy kicsivel több lisztet "elbírt" volna! Akár fél napot is állhat a vízben, de 2-3 óra is elég. Amikor kivetted, jól itasd le róla a vizet - ha ragadt is egy kicsit, a hideg vízben keményebb lesz, nem gond! -, és mikor nyújtod, lisztezd meg alatta, h. ne tapadjon le! Remélem, sikerül! Mari nagyi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek