Hangyaboly sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
10g víz0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A karamellkrémhez
-
15g cukor58 kcal
-
125g tej70 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
19 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
1348
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
40g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A karamellkrémhez
-
60g cukor232 kcal
-
500g tej280 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5387
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
15.1g tojás19 kcal
-
16.5g cukor64 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A karamellkrémhez
-
3.3g cukor13 kcal
-
27.5g tej15 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
13.8g vaj99 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
5.5g csokoládé30 kcal
Összesen
296
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1502.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.1 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 516 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
1348
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.3 g
Zsír
-
Összesen 269.6 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6009.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1749 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 2216 mg
-
Nátrium 1603 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 664.3 g
-
Cukor 449 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 297.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2099 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 785 mg
-
Retinol - A vitamin: 2065 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1295 micro
Összesen
5387
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
30 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
5 ek víz
-
1 csomag sütőpor
A karamellkrémhez
-
6 ek cukor
-
0.5 l tej
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A tojások szétválasztása után a fehérjét habbá verjük a cukorral, majd fokozatosanhozzáadjuk a vizet.
- A masszához a sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük.
- Alisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a piskótamasszához, majd alaposan elkeverjük.
- A piskótát beleöntjük egy alufóliával bélelt tepsibe, amit kiolajoztunk és végül kb. 30 percig sütjük.
- Forrón kifordítjuk a tésztát a tepsiből és lehúzzuk róla az alufóliát.
- A krémhez a cukrot karamellizáljuk, és addig kevergetjük a felolvadt cukrot, amígjó barna lesz(de nem égett!),majd felöntjük a tejjel, de vigyázzunk a felcsapódó gőzzel.
- Ha elolvadt a cukor, a lisztet annyi tejjel elkeverjük, hogy ne legyen csomós és hozzáadjuk a karamellás tejhez. Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik és hagyjuk kihűlni.
- Ha a krém kihűlt, akkor robotgéppelelkeverjük benne a margarint és a vaníliás cukrot.
- Miután kihűlt a piskóta, felkockázzuk.
- Egy tálat fóliával kibélelünk és ebbe helyezzük a piskótakockákat, krémmel megkenve.
- Egy éjszekára hűtőbe helyezzük.
- Újkaramellkrémet készítünk fele mennyiségben.
- Másnap kiborítjuk a sütit a tálcából, majd mindenhol bekenjük a krémmel.
- Csokoládét reszelünk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 378
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 30948
- Feltöltés dátuma: 2011. június 28.
Ajánló
A vizes piskótát más mennyiségben is elkészíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Skorpió
49 recept
Ezt a süteményt egy rokonunknál ettük először. El szerettem volna kérni a receptjét. Azt mondták, ennek különösebb receptje nincs. Sütsz egy öttojásos vizes piskótát, felkockázod, készítesz karamellkrémet, egy tálba a kockákat összeragasztod krémmel, berakod a hűtőbe, hogy összeálljon, másnap bekened a külsejét is, és reszelsz rá csokit, ennyi. Hát megcsináltuk, és jó lett.