r
Nosalty Logó

Hangyaboly sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Hangyaboly sütemény
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 1348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 5387 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 296 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6009.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1749 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 5387 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások szétválasztása után a fehérjét habbá verjük a cukorral, majd fokozatosanhozzáadjuk a vizet.
  2. A masszához a sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük.
  3. Alisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a piskótamasszához, majd alaposan elkeverjük.
  4. A piskótát beleöntjük egy alufóliával bélelt tepsibe, amit kiolajoztunk és végül kb. 30 percig sütjük.
  5. Forrón kifordítjuk a tésztát a tepsiből és lehúzzuk róla az alufóliát.
  6. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, és addig kevergetjük a felolvadt cukrot, amígjó barna lesz(de nem égett!),majd felöntjük a tejjel, de vigyázzunk a felcsapódó gőzzel.
  7. Ha elolvadt a cukor, a lisztet annyi tejjel elkeverjük, hogy ne legyen csomós és hozzáadjuk a karamellás tejhez. Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik és hagyjuk kihűlni.
  8. Ha a krém kihűlt, akkor robotgéppelelkeverjük benne a margarint és a vaníliás cukrot.
  9. Miután kihűlt a piskóta, felkockázzuk.
  10. Egy tálat fóliával kibélelünk és ebbe helyezzük a piskótakockákat, krémmel megkenve.
  11. Egy éjszekára hűtőbe helyezzük.
  12. Újkaramellkrémet készítünk fele mennyiségben.
  13. Másnap kiborítjuk a sütit a tálcából, majd mindenhol bekenjük a krémmel.
  14. Csokoládét reszelünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 30025
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

A vizes piskótát más mennyiségben is elkészíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hangyaboly sütemény
Skorpió 49 recept

Ezt a süteményt egy rokonunknál ettük először. El szerettem volna kérni a receptjét. Azt mondták, ennek különösebb receptje nincs. Sütsz egy öttojásos vizes piskótát, felkockázod, készítesz karamellkrémet, egy tálba a kockákat összeragasztod krémmel, berakod a hűtőbe, hogy összeálljon, másnap bekened a külsejét is, és reszelsz rá csokit, ennyi. Hát megcsináltuk, és jó lett.

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

Ez szuper! Nagyon jól néz ki! Ki fogom próbálni szerintem még a héten Üdv!

Skorpió

Szia Torkika! Köszi! Próbáld csak ki bátran, jó sütögetést! Szép napot: Skorpió

Törölt felhasználó

Juj ez nagyon jól néz ki! Annyira egyszer?, de mégis mutatós, hogy ezt fogom megcsinálni a jöv?heti családi összejövetelre. Csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy megkened a piskótát a krémmel, felkockázod és így kerül a tálba? Vagy más módszerrel tapasztod össze ?ket? Esetleg mint egy tiramisunál úgy rétegezed a krémet és a piskóta kockákat? Köszönöm el?re is a válaszod!

kitekata

Nagyon régen ismerem ezt a süteményt és bátran ajánlom mindenkinek. Felkockázod a piskótát beraksz egy sort a tálba és azt krémezd le és így mégy sorba amíg el nem fogy a tésztád. Természetesen a legfels? sor / ez lesz ugye az alja / tészta legyen.

Skorpió

Kedves KiteKata! Köszönöm a segít? válaszadásod! Mis is régóta ismerjük a receptet, csak ritkán készítjük el (talán évekkel ezel?tt készítettem korábban) Szép napot, üdv: Skorpió

Skorpió

Kedves Makka! Köszi a dícséretet! Id?közben Kitekata adta a helytálló választ :) Köszönet Neki!! Ám ahogy láttam, sok jó ötlet jött még, szóval válogathatsz, mert mindegyik jó! Ha tiramisu szer?en készíted, szép rétegezett vágásfelületet kapsz :) Reméljük a családnak is ízleni fog. Jó sütögetést, üdv: Skorpió

Skorpió

Kedves Makka! Köszi a dícséretet! Id?közben Kitekata adta a helytálló választ :) Köszönet Neki!! Ám ahogy láttam, sok jó ötlet jött még, szóval válogathatsz, mert mindegyik jó! Ha tiramisu szer?en készíted, szép rétegezett vágásfelületet kapsz :) Reméljük a családnak is ízleni fog. Jó sütögetést, üdv: Skorpió

Adrien

Tényleg ötletes és egyszer?! Kellemesen, már csábítóan néz ki. (f?leg így, hogy napok óta ágyhoz vagyok kötve, és meg?rülök egy kis sütés-f?zésért) No persze az íze is finom lehet. Ebben a lágyságban én el tudok képzelni valami roppanósat. Mondjuk egy kis grillázst... Vagy gyümölcsöt? Hogy kellemesen friss íze legyen... De én Makka miatt ragadtam klaviatúrát... Szerintem rétegezheted mint a tiramisut, úgy mutatósabb lesz. Én azonban elkeverném a piskótakockákat a karamellkrémmel, és így ömleszteném a tálba. Olyan kis hebrencs módon... :)

Skorpió

Kedves Adrien! El?ször is remélem hamar rendbe jössz, bármiért is vagy ágyhoz kötve. Leginkább diógrillázst képzelnék el, f?leg ha gyömölcsök is kerülnek bele. Apropó a gyümölcs: kicsit tanácstalanul körbenéztem a netem, mit ajánlanak karamellkrém mellé Nos citrom (talán inkább cirtom leve, akár a tésztába is) narancs, vérnarancs, ill. mivel édeskés a krém akár fanyarabb gyümölcsel is próbálkozhatsz pl.: ribizli. Azerintem ami biztos nem rontja el az a banán (csak el?tte citromos vizbe mártsd, mert akkor nem barnul - ám ebbe a sütibe nem lenne felt?n? a barnaság :D ) Ja, igen meg a barack :) A rétegezésnél akkor a gyors verzió a keveréses eljárásod, a tiramisu szer? elhelyezése a tésztának pedig a lassabb ;) Köszi, hogy írtál, szép napot: Skorpió

Törölt felhasználó

Hmm,istenien hangzik,ki fogom próbálni,bár annyi aggályom van, hogy nekem a karamell így töménynek t?nik,mit gondolsz milyen gyümölcsöt csenjek bele,ami passzol hozzá?barack?málna?cseri? köszi a válaszod

Skorpió

Kedves Elise! Köszi, örülök, ha kipróbálod :) A gyümölcsök szerintem jók amit írtál, esetleg még banán, vagy télen akár alma is (vagy ez mind) Jó sütögetést, üdv: Skorpió

Adrien

Szia Elise! Nekem automatikusan a barack ugrott be, amikor írtam. Persze biztosan azért, mert én a barackot is barackkal enném...

Olaszné Anci

Kedves Skorpió ! Ez nagyon szép. Gratulálok ! Elmentettem, köszönöm ! Üdv: Anci

Skorpió

Kedves Anci! Köszönöm szépen, remélem hamarosan ki is próbálod ;) Jó sütögetést, üdv: Skorpió

Olaszné Anci

Köszönöm, kedves Skorpió ! Szép estét ! Anci

Dudás Betti

Nyami-nyami! Meg fogom sütni hétvégén! :-)

Skorpió

Kedves Dudy! Remélem Neked is annyira fog ízleni, mint nekünk!:) Jó sütögetést! Üdv: Skorpió

Törölt felhasználó

Csak most néztem meg a válaszokat, id?közben meg is csináltam ezt a sütit, mert akár mennyire jó lehet a recept az emberi bénaság (jelen esetben az én bénaságom:D) bármikor tönkre teheti az élvezeteket:) És magamtól Adrien megoldását ötlöttem ki és nagyon jó ötletnek bizonyult! Egyenként megforgattam a felkockázott piskótát a krémben és úgy rakosgattam, nyomkodtam bele a tálba. Mivel minden felére került a krémb?l a piskótának így nem kellett újabb krémet csinálnom, hanem egyb?l kiborítottam és reszeltem is rá a csokit! Amúgy nagyon finom ez a krém, bár els? körben nem sikerült, mert csak egy világos édes besamell mártás lett a végeredmény nem ízlett egyáltalán, de nem adtam fel csináltam újat úgy kb egy kanállal több cukorral egész sötét karamellt csináltam és nagyon lassú t?zön f?ztem, hogy még véletlen se legyen liszt íze és így tökéletes lett jah és én nem raktam bele egy egész kockányi Ramat, mert rettegtem, hogy vaj íze lesz azt meg nagyon nem szeretem. Szóval 20 dkg-nyi margarin se került bele. Igen és a legfontosabb, tegnap délutánra lett kész, ma már egy szem sincs bel?le! Jöv?héten is elfog készülni! Köszönöm a receptet! Köszönöm!

Skorpió

Kedves Makka! Nagyon örülök, hogy megcsináltad, és még ízlett is!:) Egyáltalán nem vagy béna! S?t, ügyesen megoldottad! Tetszik, hogy nem adtad fel! További jó sütögetést, és szép napot! Üdv:Skorpió

Adrien

Kedves Skorpió! köszönöm!

Törölt felhasználó

Muszáj leírnom, hogy a mai nap hatodik alkalommal csináltam meg ezt a sütit. Annyira híre ment, hogy milyen finomat tudok csinálni, hogy ha valami meghívásom van külön kérik, hogy ezt csináljam. :) Így készült el ismét! Ezek után csak ajánlani tudom mindenkinek!

Skorpió

Kedves Makka! Hát ennek nagyon örülünk! Köszönjük ezt a kedves hozzászólást! Nos, további jó sütögetés, csak így tovább. Szép estét: Skorpió

benibaba1

Kedves Skorpió! Tudnál Nekem segítem hogy a krémem mért csapodik ki amikor beleteszem a vajat? Köszönöm! Gyöngyi

Skorpió

Kedves Gyöngyi! Próbáld meg úgy, hogy teljesen kih?töd a karamell krémet. Mi kocka Rama margarint szoktunk használni ehhez a sütihez, ami szobah?mérséklet?. Én így csinálom. Azonban Becsei Ági vajkrémjét is ajánlom. A pudingot elkészíti a csomagolásnak megfelel?en. Miután a puding kih?lt, a szobah?mérséklet? margarint habosra keverjük, és darabonként adjuk a pudingot folyamatos keverés közben a margarinhoz. Remélem tudtam segíteni. Sok sikert, és eredményes sütögetést kívánok, üdv: Skorpió

benibaba1

Kedves Skorpió! Köszönöm a segítséget,megprobállok mindent mert nagyon fincsi ez a süti:) Szép napot! Gyöngyi

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.