r
Nosalty Logó

Hangyaboly sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Hangyaboly sütemény
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 1348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 5387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A karamellkrémhez

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 1348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6009.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1749 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 5387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások szétválasztása után a fehérjét habbá verjük a cukorral, majd fokozatosanhozzáadjuk a vizet.
  2. A masszához a sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük.
  3. Alisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a piskótamasszához, majd alaposan elkeverjük.
  4. A piskótát beleöntjük egy alufóliával bélelt tepsibe, amit kiolajoztunk és végül kb. 30 percig sütjük.
  5. Forrón kifordítjuk a tésztát a tepsiből és lehúzzuk róla az alufóliát.
  6. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, és addig kevergetjük a felolvadt cukrot, amígjó barna lesz(de nem égett!),majd felöntjük a tejjel, de vigyázzunk a felcsapódó gőzzel.
  7. Ha elolvadt a cukor, a lisztet annyi tejjel elkeverjük, hogy ne legyen csomós és hozzáadjuk a karamellás tejhez. Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik és hagyjuk kihűlni.
  8. Ha a krém kihűlt, akkor robotgéppelelkeverjük benne a margarint és a vaníliás cukrot.
  9. Miután kihűlt a piskóta, felkockázzuk.
  10. Egy tálat fóliával kibélelünk és ebbe helyezzük a piskótakockákat, krémmel megkenve.
  11. Egy éjszekára hűtőbe helyezzük.
  12. Újkaramellkrémet készítünk fele mennyiségben.
  13. Másnap kiborítjuk a sütit a tálcából, majd mindenhol bekenjük a krémmel.
  14. Csokoládét reszelünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30948
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

A vizes piskótát más mennyiségben is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hangyaboly sütemény
Skorpió 49 recept

Ezt a süteményt egy rokonunknál ettük először. El szerettem volna kérni a receptjét. Azt mondták, ennek különösebb receptje nincs. Sütsz egy öttojásos vizes piskótát, felkockázod, készítesz karamellkrémet, egy tálba a kockákat összeragasztod krémmel, berakod a hűtőbe, hogy összeálljon, másnap bekened a külsejét is, és reszelsz rá csokit, ennyi. Hát megcsináltuk, és jó lett.

Hozzávalók

A piskótához

A karamellkrémhez

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...