Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis Wellington bélszín

Hamis Wellington bélszín
Hamis Wellington bélszín
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátom dicsérte nagyon horgászat közben, hogy a párja a hétvégén milyen jó "hamis wellington bélszínt" készített neki. Gyorsan a lelkére kötöttem, hogy küldje át a receptet e-mailben, és amint megkaptam másnap el is készítettem. Nem csalódtunk, tényleg nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A hús lepirításához

A batyuhoz

ajánlat

Krumplipürével vagy párolt zöldséggel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús lepirításához

  1. A húst megmossuk, majd itassuk le a vizet. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaringot.
  2. Süssünk rá kérget 2 ek. felhevített vajon (max. 3-4 perc).
  3. Tegyük félre meleg helyre pihenni.

A batyuhoz

  1. A hagymákat vágjuk finomra, majd pároljuk meg a fűszeres, forró zsiradékon, amin a húst pirítottuk.
  2. Hozzákeverjük a petrezselymet, tejfölt, felaprított camembert és a zsemlemorzsát, amíg egyenletes masszát kapunk. Fűszerezzük ízlés szerint.
  3. A tepsibe fektetjük a leveles tésztát, rátesszük az elősütött húst, majd a masszát egyenletesen rákenjük a húsra, végül letakarjuk a tésztával, és a széleit lenyomkodjuk.
  4. 200 C°-on, előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 604
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Espa

Mióta szakács: 2016.05.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye wellington módra, leveles tésztában sült szűzpecsenye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

856
sertésszűz 450 g
vaj 2 ek
1 tk
bors 1 tk
rozmaring 1 teáskanál
petrezselyem 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 150 g
camembert sajt 125 g
zsemlemorzsa 40 g
leveles tészta 450 g
vaj 2 ek