r
Nosalty Logó

Hamis Wellington bélszín

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Espa
Hamis Wellington bélszín
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús lepirításához

A batyuhoz

Összesen 858 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús lepirításához

A batyuhoz

Összesen 3436 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús lepirításához

A batyuhoz

Összesen 249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 858 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    220.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8200.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1771 mg
  • Nátrium
    5255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 3436 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A hús lepirításához

A batyuhoz

Elkészítés

A hús lepirításához

  1. A húst megmossuk, majd itassuk le a vizet. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaringot.
  2. Süssünk rá kérget 2 ek. felhevített vajon (max. 3-4 perc).
  3. Tegyük félre meleg helyre pihenni.

A batyuhoz

  1. A hagymákat vágjuk finomra, majd pároljuk meg a fűszeres, forró zsiradékon, amin a húst pirítottuk.
  2. Hozzákeverjük a petrezselymet, tejfölt, felaprított camembert és a zsemlemorzsát, amíg egyenletes masszát kapunk. Fűszerezzük ízlés szerint.
  3. A tepsibe fektetjük a leveles tésztát, rátesszük az elősütött húst, majd a masszát egyenletesen rákenjük a húsra, végül letakarjuk a tésztával, és a széleit lenyomkodjuk.
  4. 200 C°-on, előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 20530
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 03.

Ajánló

Krumplipürével vagy párolt zöldséggel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátom dicsérte nagyon horgászat közben, hogy a párja a hétvégén milyen jó "hamis wellington bélszínt" készített neki. Gyorsan a lelkére kötöttem, hogy küldje át a receptet e-mailben, és amint megkaptam másnap el is készítettem. Nem csalódtunk, tényleg nagyon finom lett.

Hozzávalók

A hús lepirításához

A batyuhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!