r
Nosalty Logó

Provence-i csirkecomb tésztakéregben

Lizinka_
Provence-i csirkecomb tésztakéregben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

680
Kalória
37.8g
Fehérje
32.4g
Szénhidrát
43.4g
Zsír
149.6g
Víz
214.1g
Koleszterin
916.7mg
Élelmi rost
976.4mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 680 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2039 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 680 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    1154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    448.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 2039 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokról lefejtjük a bőrt. A húst besózzuk, és megszórjuk fűszerkeverékkel. Egy méretes tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük az olajat, és a csirkecombokat belefektetjük. Ráöntjük a vizet, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben (180 C-on) kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész, a sütőedényben teljesen kihűtjük.
  2. A leveles tésztát kihajtogatjuk, és a hosszában hat egyenlő csíkra vágjuk. A tésztacsíkokkal a kihűlt csirkecombokat spirálisan betekerjük. A csirkecomb végét alufóliába csomagoljuk.
  3. A tésztába tekert húsokat kiolajozott sütőlemezre tesszük, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben (180 C-on, 20-25 perc alatt) szép pirosra sütjük. Ha kész, langyosra hűtjük, és franciasalátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Nagyon ízletes és látványos  variáció a hagyományos sült csirkecomb elkészítésére. Próbáljátok ki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...