Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i csirkecomb tésztakéregben

Provence-i csirkecomb tésztakéregben
Provence-i csirkecomb tésztakéregben
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes és látványos  variáció a hagyományos sült csirkecomb elkészítésére. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokról lefejtjük a bőrt. A húst besózzuk, és megszórjuk fűszerkeverékkel. Egy méretes tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük az olajat, és a csirkecombokat belefektetjük. Ráöntjük a vizet, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben (180 C-on) kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész, a sütőedényben teljesen kihűtjük.
  2. A leveles tésztát kihajtogatjuk, és a hosszában hat egyenlő csíkra vágjuk. A tésztacsíkokkal a kihűlt csirkecombokat spirálisan betekerjük. A csirkecomb végét alufóliába csomagoljuk.
  3. A tésztába tekert húsokat kiolajozott sütőlemezre tesszük, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben (180 C-on, 20-25 perc alatt) szép pirosra sütjük. Ha kész, langyosra hűtjük, és franciasalátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 1 187
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
400 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

676
csirke alsócomb 6 db
leveles tészta 1 csomag
olívaolaj 2 ek
provence-i fűszerkeverék 2 kávéskanál
víz 6 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint