r
Nosalty Logó

Kenyértésztában sült sonka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Eleison
Kenyértésztában sült sonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 43% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1534 kcal
  • 43% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 18412 kcal
  • 43% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 43% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8014.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    7694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1534 kcal
  • 43% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1730.8 g

Zsír

  • Összesen
    340.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96169.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    682 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2328 mg
  • Nátrium
    92322 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1545.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    913 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 18412 kcal
  • 43% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát előző nap beáztatjuk, ha nem állt sokat sóban, elég csak éjszakára vízbe tenni.
  2. Másnap meleg vízben a cukorral felfuttajuk az élesztőt.
  3. A lisztbe belekeverjük a sót és az élesztős masszát, majd összegyúrjuk a tésztát. Fél óráig kelesztjük a tésztát.
  4. Nagyjából 40-50 centis fóliacsíkokat tépünk (4-5 db-ot), ez megy a sonka alá. A fóliára rátesszük a sonkát, és beborítjuk a tésztával úgy 2-3 centi vastagon, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megcsináljuk.
  5. Ezután legalább 6-8 réteg fóliába betekerjük a sonkát, és már mehet is a sütőbe.
  6. A csont mellé szúrva leellenőrizzük, megsült-e már a sonka.
  7. Leszedjük a tésztát a sonkáról.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 350 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9474
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Eleison 5 recept

Az Anyósomtól lestem el ezt a receptet. Amikor bekerültem a családba, nagyon elcsodálkoztam, hogy nem főzik, hanem sütik a húsvéti sonkát. Amikor megkóstoltam, tudtam, ezután sohasem eszünk főtt sonkát, és aki nálam evett, ugyan így "megfertőződött", és így készül a húsvétra. A kenyértészta csak a sütés miatt fontos, sajnos ráragad a fólia, és így le kell szedni. Nagyjából fél órát kell számolni kilónként: nekem a 12 kg-os sonka 5,5 óra alatt készült el. Mivel ez az első receptem, igyekszem megoldani, hogy a folyamatról készült képeket is feltöltsem ide.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek