Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis túrós OliEva konyhájából

Hamis túrós OliEva konyhájából
Hamis túrós OliEva konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap este megint rámjött a NoSalty mániám...) Petra ökörszem péksütijét akartam megcsinálni, aztán ránéztem az órára, úristen, fél tíz.... de a tésztát már ledagasztottam... aztán olvasom, hogy meg kell keleszteni, aztán mégegyszer a tepsiben is... talán éjfél után, ha végzek vele... Aztan Muci túrós pitéje gyorsabbnak tűnt... Miért hamis? Mert nálunk nincs túró (ricottaszerű tejtermék van; anarinak hívják, hasonlít a túróhoz az állaga, csak nem savanykás), a gyerekeim megitták az összes tejet és nem volt elég vaj sem itthon...; szóval nincs lehetetlen, tej helyett tejszín, ahhoz a két deka vajhoz ami még kellett volna, ment bele a zsír... a végeredmény? Nagyon pihe-puha tésztájú, könnyű-krémes túró a közepén, ma délre már csak a hűlt helye a tepsi túrós pitének...:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A túrókrémhez

ajánlat

Délutáni kávézáshoz, teázáshoz...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a túrókrémet, villával egyneművé törjük-passzírozzuk a túrót a tejszínnel, hozzáadjuk az összes többi anyagot, félretesszük.
  2. A tésztához kissé megolvasztjuk a vajat a zsírral, nem teljesen langyosra a tejszínt is, ahogy kelt tésztát csinálunk, jól megdagasztjuk (a kenyérsütő dagasztóprogramja kiváló...,) lágy tésztát kell kapnunk.
  3. A tepsibe belelapogatjuk a tészta felét, megkenjük sárgabarack (vagy tetszésünk szerinti más) lekvárral, rátesszük a túrókrémet, beborítjuk a tészta másik felével.
  4. Megkenjük felvert tojással, hogy szép fényes legyen, villával megszúrkáljuk, mehet a sütőbe.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 304
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós pite, túrós-mazsolás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-11-15 18:05

Szia, whatsoever, mivel nalunk nincs turo, nekem minden hamis...::))) Van otthon vanilias pudingporod ? Ha igen, azt elkeszitheted a leirasnak megfeleloen, ki kell huteni majd dusithatod felvert tejszinnel, vagy ha az sincs, egy kispohar jol kikevert tejfollel es nehany (2-3) tojas felvert habjaval. Turo ize lesz, de igazabol hamis... En is mar kiprobaltam nehany trukkot, igazi turo hianyaban....Udv, Eva

744
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 2 dkg
vaj 8 dkg
sertészsír 2 dkg
porcukor 6 dkg
1 csipet
habtejszín 1 dl
víz 0.5 dl
tojássárgája 2 db
vanília 1 db
sárgabaracklekvár 5 dkg
tojás 1 db
tehéntúró 50 dkg
habtejszín 1.5 dl
búzadara 3 evőkanál
tojásfehérje 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 5 dkg
mazsola 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag