Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos orosz krémtorta

Narancsos orosz krémtorta
Narancsos orosz krémtorta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly előtt készítettem először. Mivel az egész család odavan a krémes tortákért, ezért rávettem magamat, hogy elkészítsem. Nagyon jól sikerült, gyorsan elfogyott. Azóta sokszor került astzalra nálunk. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, lisztből és cukorból hagyományos módon tortaformában piskótát készítünk.
  2. A pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd lehűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot, és 3/4 részét belekeverjük a kikevert pudingba.
  4. A piskótát három részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal.
  5. A torta tetejére és oldalára rákenjük a maradék 1/4 rész tejszínt. Gyümölccsel díszítjük. Én csokireszelékkel, mazsolával és kandírozott naranncsal díszítettem.
  6. Miután kész, érdemes pár órára hűtőbe tenni!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 20 518
elküldve: 9
receptkönyvben: 179
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Eimu

Mióta szakács: 2012.01.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

orosz krémtorta, orosz krémtorta naranccsal, pudingos orosz krémtorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Tue, 2012-03-06 00:25

Hétvégén elkészült az oroszkrémtorta. Végül Meggle-t vettem a Hulala helyett, mert olcsóbb volt, összetételben pedig hasonló. 22 cm-es tortaformát használtam, szép magas torta lett (8 tojásból a tésztája), csupa habos, mikor rákerült a díszítés is még éppenhogy be tudtam rakni a hűtő alsó polcára :-). Nagyon finom torta, én is kandírozott marancsot használtam. A porcukrot nem tettem bele, de a pudinga tettem cukrot és a Meggle is cukrozott volt már, így elég édes lett. Cicmic

Cicmic
Cicmic Fri, 2012-03-02 13:44

Szia!

Hulalából a cukrozottat használtad? Hulala cukrászati habalapanyag, rózsaszínes dobozban.

Cicmic

Cicmic
Cicmic Fri, 2012-03-02 14:10

Ok, akkor én is ilyet fogok venni. Köszi :-) Cicmic

Cicmic
Cicmic Mon, 2012-02-27 15:58

Szia Eimu!

Nagyon finom lehet ez a torta. Hasonló krémet már csináltam, vaníliapuding, felvert tejszín és zselatin kellett bele. Zselatinból 10 g. Már ennél a krémnél is voltak kétségeim, hogy megszilárdul-e, laponként kentem meg a piskótát, de megszilárdult, nagyon jó lett. Tegnap pedig oroszkrémtorta tölteléket csináltam szintén zselatinnal (ez volt a receptben), de most tényleg nem szilárdult meg. Nem vertem elég sokáig a tejszínt, azt hiszem. A receptedben nincs zselatin, tehát valószínűleg nem verem elég ideig a tejszínt? Milyen tejszínt használtál és kb. mennyi ideig tart a felverése? Én az 500 ml-s Parmalatot 10 percig, de ez kevés szerintem. Ha jól felverem a tejszínt nem is kellene bele zselatin?

Üdv, Cicmic

Eimu
Eimu / Eimu Mon, 2012-02-27 16:24

Szia!

Hulala tejszínt használok általában, az az egyetlen ami még soha nem okozott csalódást. :)
Én nem tettem soha bele zselatint, mindig rendesen össze állt.

Eimu
Eimu / Eimu Thu, 2012-01-19 19:02

Én egy 22cm átmérőjű formát használtam :) Ha nagyobb a forma az sem nagy gond max kicsit laposabb lesz.

hencebence
Hena / hencebence Fri, 2012-01-20 14:47

Köszönöm! Mindenképp kipróbálom a receptet, a férjem már egy ideje oroszkrém tortával nyaggat, de sosem mertem belekezdeni... Ez most nagyon tetszik! :)

953
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 24 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 0.5 l
habtejszín 10 dl
porcukor 6 dkg
mazsola 10 dkg
kandírozott narancshéj 1 ek
rum 1 ek