r
Nosalty Logó

Narancsos orosz krémtorta

NS
Narancsos orosz krémtorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

953
Kalória
16.9g
Fehérje
90.9g
Szénhidrát
58.2g
Zsír
151.9g
Víz
365g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
51g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5712 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    349.3 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4521 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1525 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    545.1 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    911.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 5712 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. A tojásból, lisztből és cukorból hagyományos módon tortaformában piskótát készítünk.
  2. A pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd lehűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot, és 3/4 részét belekeverjük a kikevert pudingba.
  4. A piskótát három részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal.
  5. A torta tetejére és oldalára rákenjük a maradék 1/4 rész tejszínt. Gyümölccsel díszítjük. Én csokireszelékkel, mazsolával és kandírozott naranncsal díszítettem.
  6. Miután kész, érdemes pár órára hűtőbe tenni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tavaly előtt készítettem először. Mivel az egész család odavan a krémes tortákért, ezért rávettem magamat, hogy elkészítsem. Nagyon jól sikerült, gyorsan elfogyott. Azóta sokszor került astzalra nálunk. :)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...