Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis mézes szelet

Hamis mézes szelet
Hamis mézes szelet
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető sütemény. Nagy kedvenc a családi és baráti körben. Azért kapta a hamis mézes szeletet, mert mézet ugyan nem tartalmaz, de ízvilágban nagyon hasonlít egy olyan édességre, amit „Mézes szívként" ismerek még a gyerekkoromból.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  2. 180 fokon készre sütjük 25-30 perc alatt.
  3. Ha egy picit hűlt, a tetejét megkenjük lekvárral.

Csokimáz

  1. Az étcsokit, vajat, cukrot és tojást vízgőz felett felolvasztjuk, amíg a tészta sül. A tojást általában akkor adom hozzá, amikor a csoki és vaj nagyjából megolvadt, és a tojást hozzáadva folyamatosan kevergetem.
  2. Az elkészült csokimázat hagyjuk pár percet állni, majd nyakon öntjük a lekvárral megkent tésztát. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint szeleteljük.
  3. Vigyázat! Általában nem éli túl a holnapot, annyira gyorsan elfogy. ;-)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 42x28 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 40 069
elküldve: 9
receptkönyvben: 297
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hajni.SZ

Mióta szakács: 2015.08.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokimázas kavart

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laczkóné Csatlós Andrea
Laczkóné Csatlós Andrea Sat, 2018-03-24 17:51

Kedves Hajni!

Őszinte leszek, nekem furcsa volt, hogy tojás nem kell a sütibe és csak az az egy evőkanál étolaj szolgál zsiradékként. Ennek ellenére elkészítettem a tésztát és rettentő híg lett, inkább a csirízre emlékeztetett. Mégis elkészítettem, de nem lesz a családom kedvence. Maradok a jól bevált recepteknél.

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 Sun, 2018-03-25 07:51

Kedves Andrea!

Ha az arányokat nem rontottad el, akkor sütés után tökéletes puha állaga van a tésztának. És igen, az összetevőket elkeverve, "nyersen" még teljesen híg a tészta. 180 fokos 25-30 perc sütés után pedig megkapja a tökéletes állagát. Ezután megy rá a csokiöntet. Majd kihűlt állapotban szeletelhető.
Eddig még soha senki nem panaszkodott. :-) Sajnálom, hogy neked nem sikerült.

Luca2002
Luca2002 Fri, 2017-07-28 07:31

Kedves Hajni, kérel írd meg hogy a bögre hány decis. Gondolom 2,5 dl. Köszönöm ! :)

lyrical83
Hajni.SZ / lyrical83 Fri, 2017-07-28 16:40

Kedves Luca!
Igen, 2,5 decis bögrét szoktam használni, de ha 2 deciset használnál, az sem gond, csak egy picit vékonyabb lenne a tészta. :)

794
finomliszt 2 bögre
cukor 2 bögre
tej 5 dl
szódabikarbóna 2 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek
sárgabaracklekvár 3 ek
sárgabaracklekvár 5 ek
étcsokoládé 100 g
margarin 50 g
cukor 3 ek
tojás 1 db