r
Nosalty Logó

Havas barackos-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MÁgota
Havas barackos-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6720.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.9 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2731 micro
  • β-crypt
    717 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1290 micro
Összesen 3851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat összekeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Belekeverjük az étolajat, a tejet, majd a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
  3. A sütőt 180 C-ra állítjuk, a masszát a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  4. A túrót, a cukorral, a búzadarával, a reszelt citromhéjával összedolgozzuk.
  5. Ráhalmozzuk és belenyomjuk a túrós tölteléket a masszára egy kanállal.
  6. A barackokat apróbb darabokra vágjuk, alaposan lecsepegtetjük.
  7. A barackokat a túrókupacok közé tesszük és belenyomjuk a masszába.
  8. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  9. Tálalás előtt porcukorral meghintjük, és ha kihűlt, felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 1360
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 20.

Ajánló

Más gyümölccsel is elkészíthető. Nem csak karácsonyra ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Havas barackos-túrós süti
MÁgota 4 recept

A lányom talált egy videós receptet, amin egy picit változtattam és megsütöttem. Az egész családnak bejött. Konyhai robotgéppel a leggyorsabb a tészta összeállítása.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili