Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis macaron citromos-kókuszos krémmel, sóskaramell-öntettel

Hamis macaron citromos-kókuszos krémmel, sóskaramell-öntettel
Hamis macaron citromos-kókuszos krémmel, sóskaramell-öntettel
146 perc / előkészület: 120 perc sütés: 26 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádok kísérletezni, és addig csinálok valamit, amíg nem sikerül maximálisan!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Citromos kókuszkrém

Sós karamell

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, étkezési keményítőt lemérjük, majd mozsárban 3 percig keverjük. A lisztes keveréket átszitáljuk egy edénybe. Hozzáütjük a 25 g tojásfehérjét, és egy linzertészta állagú tésztát kapunk, majd félrerakjuk.
  2. A cukrot a vízzel felrakjuk cukorszirupnak és közben elkezdjük a két tojásfehérjét felverni. Amikor van tartása, de még nem kemény, hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd teljes kemény habbá verjük. A hab felverése után, ha már buborékozik a cukorszirup, vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjéhez. Majd addig verjük a habot, amíg az edény fala ki nem hűl. Ha kihűlt, hozzákeverjük még az ételfestéket.
  3. A tésztához hozzákeverjük a hab negyedét. Egy teljesen egynemű, folyósabb tésztát kapunk. Majd lassú mozdulatokkal hozzákeverjük a többi habot.
  4. Sütőpapírral kibélelünk két nagyobb tepsit. A papírra 5 cm átmérőjű pohár segítségével köröket rajzolunk ceruzával. Nálam egy tepsire 20 karika fér ki. Majd ha befejeztük a karikák rajzolgatását, egy habzsákba töltjük a tésztamasszát (nagyobb kör alakú fejjel), majd elkezdjük kiadagolni a tésztát (kis keksz formákat, amik kisebbek a rajzolt körnél, mivel meg fognak duzzadni). Ha végeztünk az első tepsivel, nekiütögetjük az asztalnak a tepsit, hogy a felesleges buborékok távozzanak a tésztából. Majd félretesszük 1 órára pihenni. Ezt megcsináljuk a másik tepsivel is, és azt is pihentetjük 1 órát.
  5. 1 óra letelte előtt 15 perccel bekapcsoljuk a sütőt 150 °C-ra légkeverésre. Ha letelt az 1 óra, betesszük az első tepsit 13 percre. Nálam ez az idő elegendő arra, hogy kiszáradjon, de minden sütő más, így ha muszáj, 1-2 percig tovább lehet sütni. Ha lejárt az idő, hagyjuk kihűlni, és az összeállításig tegyük fémdobozba. Ezt végezzük el a második tepsivel is.

Citromos kókuszkrém

  1. A citromokat megmossuk, szárazra töröljük, és óvatosan lereszeljük úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek a héjhoz. Ezután a megpucolt citromokat kifacsarjuk.
  2. A citromléhez hozzáadjuk a cukrot és a villával felvert tojásokat, majd vízgőz felett habverővel addig keverjük folyamatosan, amíg elkezd besűrűsödni. Félrehúzzuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, valamint a lereszelt citromhéjat, illetve a kókuszreszeléket. Ha kihűlt, hozzákeverjük a málnás ételfestéket. Összekeverjük, majd habzsákba töltjük.

Sós karamell

  1. A karamell hozzávalóit kimérjük.
  2. Egy magas falú teflonedénybe beleöntjük a cukrot, és elkezdjük melegíteni. Cukrot olvasztás közben néha kavarjuk meg.
  3. Amint elolvadt az összes cukor, a felkockázott vajat hozzáöntjük, és addig keverjük, míg a megolvadt cukor teljesen felveszi a vajat. Majd hozzákeverjük a tejszínt. Amint felvette a tejszínt is és kisimult a massza, beleöntjük a sót. Elkeverjük, és egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. Ha minden összetevővel elkészültünk, összeállíthatjuk a mennyei falatkákat.
  2. Kivesszük a dobozból a kalapkákat. Mindegyik kalap alja felfelé nézzen. A krémet vigyük föl a habzsák segítségével a kalap egyik felére, majd helyezzünk rá egy méretben hasonló nagyságú, másik kalapot. Majd az összeállított hamis macaront belemártjuk a kihűlt karamellszószba, vagy ha az ízlés úgy tarja, csak beletunkoljuk. Majd ezt a lépést megismételjük az összes kalappal, amíg el nem fogynak.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 942
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöti

Mióta szakács: 2019.04.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromkrémes tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

692
finomliszt 35 g
étkezési keményítő 15 g
tojásfehérje 25 g
cukor 110 g
víz 30 ml
tojásfehérje 2 db
1 csipet
ecet 1 teáskanál
ételfesték 3 csepp
citromhéj 1.5 citromból nyert
citromlé 1.5 citromból nyert
tojás 1.5 db
cukor 7.5 dkg
vaj 7.5 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
ételfesték 3 csepp
cukor 100 g
vaj 50 g
főzőtejszín 60 ml
0.5 teáskanál