Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis gulyásleves 2.

Hamis gulyásleves 2.
Hamis gulyásleves 2.
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az olyan leveseket amikben sok a zöldség, hát ez pont ilyen.
 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én általában galuskával készítem, de ha éppen nincs hozzá kedvem, akkor csigatésztával szoktam tálalni. (Csipetkével is finom).


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk és  zsíron megdinszteljük.
  3. Hozzátesszük a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd tovább dinszteljük. 
  4. Megszórjuk ízlés szerint sóval, pirospaprikával, borssal és az őrölt köménnyel, majd rátesszük a karikára vágott zöldséget, répát és a kockára vágott burgonyát.
  5. Hagyjuk egy kicsit pirulni, majd kb 1-1,5 l vízzel felöntjük.
  6. Kis lángon készre főzzük, ha szükséges utánaízesítjük. 

  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 765
elküldve: 0
receptkönyvben: 178
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hamis gulyás

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poirot
poirot Wed, 2011-03-23 08:33

 

" Hagyjuk egy kicsit pirulni, majd kb 1-1,5 dl vízzel felöntjük."

Ez nekem kevésnek tűnik a leveshez. Nem liter ?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-09-11 18:22

Dorka!
Remélem, az elkészítés után, már arról számolhatok be, hogy a megfőzött fazékkal, el is fogyott.A gyerkőceim szerint is nagyon guszta a recept, a bejelöléskor, ha itthon vannak, az ő véleményük is számít ám!!Na, persze, mert utána meg kell főzni vagy sütni.Szeretik a hasukat!Majd írok, hogy sikerült.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-09-11 12:50

Nem tudom, mostanában, vannak olyan napok, sőt több nap, amikor nem igen kívánom a húst, legalábbis a levesnek nem kell olyan nagyon erősnek lennie, ha már a második féle, mondjuk húsos.Akkor pont egy ilyen hústalan,sok zöldséges csodára vágyom,mint amilyen ez.A neve alapján már tudtam, receptjeim közt lesz, de a fényképe alapján szerettem bele leginkább, a színei miatt, és ahogy tálalva van.COOL!!!!Köszi!Éva-Anyóca

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2010-09-11 14:27

Kedves Éva-Anyóca!

Nagyon aranyos vagy , ez igazán jól esik! Örülök,hogy tetszik a receptem! Üdv: Dorka

167
vöröshagyma 2 közepes fej
mangalica zsír 2 ek
paradicsom 1 kis db
paprika 1 közepes db
petrezselyem 2 szál
sárgarépa 3 kis db
burgonya 4 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint