r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségleves Rhode konyhájából

Rhode
Tavaszi zöldségleves Rhode konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

69
Kalória
3.3g
Fehérje
14.3g
Szénhidrát
0.3g
Zsír
272.7g
Víz
-
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    833 micro
  • β-karotin
    2548 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 69 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1636.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    916 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    15286 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7501 micro
Összesen 414 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 21 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket a hagyma és a paprika kivételével feldaraboljuk. Ha nincs apró újkrumpli, akkor a nagyobb is jó. A petrezselyemből 2-3 szálat felaprítunk, félre teszünk.
  2. A forró zsírban a sárgarépát pár percig futtatjuk (így szép sárga lesz a levesünk), hozzáadjuk a többi zöldséget, hagymát, paprikát a petrezselymet az ételízesítőt és 2 dl vizet, majd fedő alatt puhára pároljuk, utána kb. 7-8 dl vízzel felengedjük.
  3. Amikor újra felfő, beleszórjuk a levestésztát, jól elkeverjük, megszórjuk a felaprított maradék petrezselyemzölddel, és lassú tűzön még néhány percig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Tegnap készítettem, saját termésű borsóm és apró újkrumplim is volt, így összeállt ez a leves.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek