Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zalai pontyhalászlé halgombócokkal

Zalai pontyhalászlé halgombócokkal
Zalai pontyhalászlé halgombócokkal
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepi asztal egyik főszereplője, a végtelen viták kiváltója, a leves, amiről mindenkinek van egy jó sztorija.
Tudjuk "ahány ház, annyi szokás, ahány ház, annyiféle halászlé", de nekünk ez az egyik kedvenc verziónk! :)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A halgombócokhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított pontyot feldaraboljuk. Az uszonyokat eltávolítjuk, a fejet félbevágjuk, és eltávolítjuk a keserűfogat.
  2. A feldarabolt halat a fejjel és a farokkal együtt a lábasba dobjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, hegyes erős paprikát és paradicsomot.
  3. Felöntjük vízzel, majd magas lángos felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd sózzuk-borsozzuk, és 25-30 percig főzzük.
  4. Közben elkészítjük a halgombócot. A filéket beirdaljuk, majd sózzuk és félretesszük.
  5. A répákat apró kockákra vágjuk, a petrezselymet és fokhagymát aprítjuk.
  6. A halfiléket egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd belekeverjük a zöldségeket, egy kevés lisztet, sót, borsot és egy tojást.
  7. Elkeverjük, majd vizes kézzel apró golyókat gyúrunk.
  8. Az idő leteltével egy szűrőn átpasszírozzuk a leves tartalmát. A lábast elöblítjük, majd egy szűrőn visszacsorgatjuk az átpasszírozott levest.
  9. Újból felforraljuk, majd beledobjuk a halgolyókat, és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
  10. Friss kenyérrel, hegyes erős paprika karikákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
958 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

halászlé pontyból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
ponty 2 kg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 1 db
víz 2 l
fűszerpaprika 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ponty 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 2 ek
tojás 1 db