Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fish and chips angol tartárszósszal és borsópürével

Fish and chips angol tartárszósszal és borsópürével
Fish and chips angol tartárszósszal és borsópürével
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus angol étel.
Péntek az Fish and Chips nap itt, Angliában.

hozzávalók / 4 adag

hal

tartárszósz

borsópüré

Sütőzsiradék

ajánlat

Általában sült krumplival tálaljuk és egy citromgerezddel.

Ha nagyon zsírosnak találod, nyugodtan fogyasztható krumplipürével vagy rizzsel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sört és a szódát öntsük össze, majd keverjük hozzá a lisztet. A liszt mennyiségében nem vagyok teljesen biztos, figyelni kell az állagát, hogy ne legyen túl sűrű, de ne legyen túl híg se. Sóval és borssal ízesítjük. Ha akarjuk még bolondítani, akkor snidlinget is tehetünk a masszába.
  2. A lisztet sózzuk és borsozzuk meg, jól keverjük össze. Ebbe forgatjuk meg a halat elsőnek, és utána tegyük a masszába. Forró olajban süssük ki.
  3. Tartárszósz: A kapribogyót és a csemegeuborkát vágjuk össze nagyon kicsire, majd keverjük össze majonézzel.
  4. Borsópüré (Mushy peas): Csak az íz kedvéért lepirítjuk a felkockázott hagymát és hozzá adjuk a zöldborsót. bitmixerrel össze mixelhetjük,de nem krémet csinálunk szóval lehet darabodra is hagyni.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 988
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hori

Mióta szakács: 2017.04.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Fish and chips with tartar sauce and mushy peas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

745
tőkehalfilé 1 kg
barna sör 2 dl
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 bögre
szódavíz 2 dl
csemegeuborka 2 közepes db
kapribogyó 1 teáskanál
majonéz 5 ek
napraforgó olaj 1 ek
zöldborsó 200 g
vöröshagyma 1 közepes db