Hajtott vajas zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
740
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
2957
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1960.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 1638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
740
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.4 g
Zsír
-
Összesen 131.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7840.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 606 mg
-
Nátrium 6553 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 95.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
2957
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 860.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat a dagasztógépbe tesszük és készre dagasztjuk, kelesztjük. Ennek hiányában az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben, összedagasztjuk a hozzávalókat, és 1 órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szúrunk ki. A korongokat középen behasítjuk éles késsel, majdnem mintha át akarnánk vágni. (Tapasztalat, hogy elég jól mélyen be kell metszeni, különben a süléskor ismét korong alakot kapunk.)
- Eztán megfordítjuk a kör alakú lapocskát, és a sima oldalt olvasztott vajjal megkenjük, a hasíték mentén pedig összehajtjuk. Mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe. Az így előkészített zsemléket még 20 percig pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük. A tepsin kelt zsemlécskéket kívül is lekenjük vajjal, és mehet a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5505
- Feltöltés dátuma: 2012. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Ha nagyon finomat akarunk, akkor a pékáru félét is magunk süthetjük. Az első, amivel kísérleteztem, az a hajtott vajas zsemle volt, és nálunk nagyon bejött! Egy szép nagy szakácskönyvben találtam, teli színes fotókkal, a címe Nagy szakácskönyv.