Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-sajtos zsemle

Medvehagymás-sajtos zsemle
Medvehagymás-sajtos zsemle
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy van jó sok medvehagyma, mindenbe csempészek egy keveset. Nem volt ez másképp ezekkel a finom zsemlékkel sem. Ízletes, puha bélzettel és ropogós sajttal a tetején remek reggeli, uzsonna vagy vacsora lehet belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát, és jól összekeverjük.
  3. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojássárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk.
  4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk.
  6. Egyenként zsemléket formázunk, amit úgy végzünk, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe veszünk, a szélétől elkezdjük a közepébe nyomni a tésztát, és végül fejjel lefelé fordítva sütőpapíros tepsibe fektetjük, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
  7. Hagyjuk 20 percet kelni, míg bemelegszik a sütő.
  8. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a zsemléket, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt barnára sütjük.
  10. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 053
elküldve: 0
receptkönyvben: 118
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: burek, croissant, édes leveles, buci, perec, kifli, pita, briós, hamburger-buci, bagel

egyéb elnevezések

sajtos zsemle, medvehagymás zsemle sajtosan, trappista sajtos-medvehagymás zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

776
medvehagyma 1 csokor
finomliszt 50 dkg
trappista sajt 7 dkg
2 teáskanál
tej 2.7 dl
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
margarin 5 dkg
tojás 1 db
trappista sajt 7 dkg