Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Scones Glaser konyhájából

Scones Glaser konyhájából
Scones Glaser konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 16 db scones lesz. Langyosan clotted cream-mel (angol tejszín 55/% zsírtartalom) és lekvárral megkenve. Clotted cream hiányában használjunk creme doublet vagy a creme fraichet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, és morzsásra dolgozzuk.
  2. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, 2 ek-nyit félreteszünk, a maradékot a morzsához keverjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon, lisztezett kézzel kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Próbáljuk minél kevesebb liszt hozzáadása nélkül kinyújtani, és kiszúrni a tésztát.
  4. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a maradék tejszínes-tojással megkenjük, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 801
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1942 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, kifli, édes leveles, briós, croissant, pita, buci, bagel, burek, perec

egyéb elnevezések

angol zsemle, tejszínes zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

424
finomliszt 250 g
sütőpor 2 tk
cukor 2 ek
1 kávéskanál
vaj 60 g
tojás 2 db
főzőtejszín 100 ml