r
Nosalty Logó

Hajtogatott croissant tang zhonggal

Évi néni
Hajtogatott croissant tang zhonggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

449
Kalória
15.2g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
56.7g
Víz
48.6g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9190 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    940 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    506.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    566.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1739 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1657 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 4485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A Tang zgonghoz

  1. A tang zonghoz a tejet hidegen elkeverjük a liszttel csomómentesre, majd felforraljuk, míg krémes állagúra nem sűrűsödik. Kihűtve használjuk a tésztához.
  2. A tejet egy kanál cukorral elkeverjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljukaz élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit robotgépben vagy kenyérsütőgépben fényesre dagasztjuk,majd egy óra alatt langyos helyen letakarva megkelesztjüka duplájára.
  4. A megkelt tésztát alaposan kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk50x25 cm-es téglalappá, 5 dkgmargarint hidegen ráreszelünk, egyenletesen elosztjuka tészta felületén, majd jobbról, balról 1/3-1/3 részt behajtjuk. Ezt a folyamatot háromszor ismételjük meg, minden alkalommal 90 fokot fordítunka tésztán, és úgy nyújtjukki.
  5. A harmadik hajtogatás után kinyújtjuka tésztát kb. 1 mx25 cm-es téglalappá, és 8-10 háromszögre osztjuk.
  6. A háromszögek szélesebb részére tesszük a tölteléket, vagy 1ek-nyi krémsajtot, és feltekerjüka tésztát.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszüka süteményeket, és a tetejüket megkenjükfelvert egész tojással. Tetejére reszelt sajtot hintünk.
  8. Langyos helyen 20-30 perc alattújra kelesztjüka süteményeket.
  9. 180 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a croissant-okat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Ezt a gyors hajtogatós módszert mindenképpen szerettem volna kipróbálni, mivel mindig időhiányban szenvedek. Itt nem kelesztettem újra és újra, csak hajtogattam, nyújtottam, és csak a végén kelesztettem a tésztát, mégis szépen elváltak egymástól a rétegek és mégsem volt túl vajas.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek