r
Nosalty Logó

Savankás pörkölt -Sertéspörkölt 4.

NS
Savankás pörkölt -Sertéspörkölt 4.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

733
Kalória
54g
Fehérje
10.4g
Szénhidrát
52.2g
Zsír
300.7g
Víz
227.4g
Koleszterin
768.7mg
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 733 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4581.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. Hagyma, fokhagyma aprításával, a hús 1-1,5 cm-es kockákra vágásával kezdhetjük a főzést.
  2. A hagymát zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva megkínáljuk nem kevés édesnemes paprikával, persze vigyázva, hogy ne égjen meg.
  3. A húst forgassuk meg ebben a szemet gyönyörködtető, igazán mélyvörös hagymarengetegben. A tűzre visszahúzva edényünket, pirítsuk meg húskockáinkat kevergetve, azok kifehéredéséig. Jó-jó, tudom a paprika miatt vörös lesz, de látni fogjuk így is. Ne aggódjunk, a paprika már nem fog megkeseredni, inkább beépül a hús ízébe.
  4. Mivel szárított fűszereket használunk általában, ezért már most beletehetjük azokat a húshoz. Szórjuk meg bőséggel majorannával, őrölt köménnyel, fekete borssal és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymával. Zúdítsunk bele a darált, sós, nyers paprikánkból vagy a már klasszikussá avanzsált pirosaranyból, gulyáskrémből. Kevergessük egy kicsit őket, hogy ismerkedjenek.
  5. Öntsük fel 3-4 dl vízzel a pörköltalapunkat, és hagyjuk az ízeket még jobban egymásba fonódni. Itt jött el a babérlevelek ideje is.
  6. Ha már csak két pillanat kell, hogy készen legyen a pörköltünk, elő a tejföllel! Folyamatos keverés mellett adagoljuk, és forraljuk össze a hússal. Csavarjuk bele egy citrom harmadát-negyedét. Mindenképpen kóstoljunk, mert a tejföl sokat tompít az eddig tökéletesnek gondolt fűszerezésünkön. Ha kell, szórjunk még, sokat számíthat!
  7. Kicsit rotyogtassuk még, hogy besűrűsödjön egy kicsit a szaft. Ha ez megvan, akkor az időközben kifőzött (csavart, orsó, szarvacska) tésztával tálaljuk szeretteinknek, barátainknak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 75 p

Imádom a húst, a tejfölt, a szaftos dolgokat. A többi meg már jött magától. :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek