r
Nosalty Logó

Savankás pörkölt -Sertéspörkölt 4.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Savankás pörkölt -Sertéspörkölt 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 733 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4581.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2933 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagyma, fokhagyma aprításával, a hús 1-1,5 cm-es kockákra vágásával kezdhetjük a főzést.
  2. A hagymát zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva megkínáljuk nem kevés édesnemes paprikával, persze vigyázva, hogy ne égjen meg.
  3. A húst forgassuk meg ebben a szemet gyönyörködtető, igazán mélyvörös hagymarengetegben. A tűzre visszahúzva edényünket, pirítsuk meg húskockáinkat kevergetve, azok kifehéredéséig. Jó-jó, tudom a paprika miatt vörös lesz, de látni fogjuk így is. Ne aggódjunk, a paprika már nem fog megkeseredni, inkább beépül a hús ízébe.
  4. Mivel szárított fűszereket használunk általában, ezért már most beletehetjük azokat a húshoz. Szórjuk meg bőséggel majorannával, őrölt köménnyel, fekete borssal és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymával. Zúdítsunk bele a darált, sós, nyers paprikánkból vagy a már klasszikussá avanzsált pirosaranyból, gulyáskrémből. Kevergessük egy kicsit őket, hogy ismerkedjenek.
  5. Öntsük fel 3-4 dl vízzel a pörköltalapunkat, és hagyjuk az ízeket még jobban egymásba fonódni. Itt jött el a babérlevelek ideje is.
  6. Ha már csak két pillanat kell, hogy készen legyen a pörköltünk, elő a tejföllel! Folyamatos keverés mellett adagoljuk, és forraljuk össze a hússal. Csavarjuk bele egy citrom harmadát-negyedét. Mindenképpen kóstoljunk, mert a tejföl sokat tompít az eddig tökéletesnek gondolt fűszerezésünkön. Ha kell, szórjunk még, sokat számíthat!
  7. Kicsit rotyogtassuk még, hogy besűrűsödjön egy kicsit a szaft. Ha ez megvan, akkor az időközben kifőzött (csavart, orsó, szarvacska) tésztával tálaljuk szeretteinknek, barátainknak.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10074
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Ajánló

Ha már unod a sima pörköltet, ha fel akarod dobni a hétvégi ebédet vagy a haverokkal a bográcsolást. Lesz meglepődés az tuti! Egy pohár jól behűtött rosé vagy száraz fehérbor jár mellé, de egy korsó sörrel sem lehet mellényúlni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a húst, a tejfölt, a szaftos dolgokat. A többi meg már jött magától. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!