r
Nosalty Logó

Francia croissant perec konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
perec14
Francia croissant perec konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Megkenéshez

Összesen 445 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Megkenéshez

Összesen 5344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Megkenéshez

Összesen 382 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 445 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6929.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    4918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2683 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 5344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 382 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Megkenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Oldjuk fel az élesztőt a víz kétharmadában. Keverjük bele a lisztbe a sót, a cukrot, a puha vajat, a tejport és a feloldott élesztőt. Gyúrjuk össze. Ha a tészta túl kemény, adjuk hozzá a megmaradt vizet. Pihentessük a tésztát szobahőmérsékleten 1 óráig.
  2. Dagasszuk át a tésztát, majd hűtőben pihentessük 1 óra hosszat. Ezután ismét dagasszuk át, és fél órára rakjuk mélyhűtőbe.
  3. Nyújtsuk a tésztát olyan téglalappá, amely háromszor olyan hosszú, mint amilyen széles. A kemény vajat gyúrjuk addig, amíg meglágyul és helyezzük a tészta alsó szélére. Tenyerünkkel addig nyomkodjuk, amíg a téglalap kétharmadát befedjük vele.
  4. Hajtogassuk úgy a tésztát, hogy először a vajazatlan felső harmadát hajtjuk le, majd erre kerül az alsó harmada. A hajtogatott tésztát csomagoljuk folpackba. Pihentessük 30 percig a mélyhűtőben, majd 1 óráig a hűtőben.
  5. Nyújtsuk ki a tésztát ugyanolyan téglalappá, mint az előbb és ugyanúgy hajtogassuk háromba, csomagoljuk folpackba, pihentessük 30 percig a mélyhűtőben, majd 1 óráig a hűtőben.
  6. Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra, és vágjunk belőle háromszögeket (ha ragaszkodunk az eredetihez: 20 cm magas és 12 cm-es alapú kell).
  7. A formázáshoz tegyünk magunk elé egy háromszöget úgy, hogy a talpa legyen felénk, és csavarjuk fel. A croissant-okat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és szobahőmérsékleten kelesszük 2 órát.
  8. Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra (gáz: 8-as fokozat). A croissant-okat kenjük meg a felvert tojással, tegyük be a sütőbe, és csökkentsük a hőmérsékletet 190 °C-ra (gáz: 5-ös fokozat), és süssük 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3841
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia croissant perec konyhájából
perec14 3 recept

Bretagne-i nyaralásunk alatt mindig friss croissant-t ettünk reggelire, ami az itthon kaphatóhoz nem is hasonlítható. Ezt a receptet egy szakácskönyvben találtam, és bár fenntartásaim voltak, de nagy meglepetésünkre teljesen olyan ízű, mint a franciaországi. Bár időigényes, mondhatom, hogy megéri a befektetett energiát. A recept 24 db-ra vonatkozik.

Hozzávalók

Tésztához

Megkenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek