Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos zöldbableves

Kolbászos zöldbableves
Kolbászos zöldbableves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretünk mindenfajta levest, amiben van egy kis füstölt íz is. Ebben az esetben a kolbász minősége sokat jelent. 
Igazából téli jellegű az ízvilága, de a nyári friss zöldségekkel kap egy kis zsenge lehelletet. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyedebb második fogás elé kitűnő választás, mivel igen tartalmas leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot rövid darabkákra, a megtisztított répákat is hasonló formára vágjuk.
  2. A vöröshagymát negyedeljük.
  3. A kolbászt 1/2-1 cm-es karikákra vágjuk.
  4. Egy megfelelő nagyságú edénybe beleöntünk, megforrósítunk 8-10 ek étolajat, rádobjuk a vöröshagymát és 1-2 percig pirítjuk. Ezután hozzátesszük a kolbászt, ezt is kicsit pirítjuk-sütjük. 
  5. Hozzáadjuk a babot és a répaféléket, jól átkevergetjük, hagyjuk ezt is pár percet megforrósodni,  majd a forró vízzel felöntjük a levest. Megsózzuk kicsit.
  6. Hagyjuk főni kb. 8-10 percet, ne túl sokáig, nehogy túlfőzzük a zöldségeket.
  7. Közben 3-5 ek étolajon a liszttel fokhagymás-paprikás rántást készítünk és a levesbe öntjük.
  8. Ha kész, beleszórjuk a megvágott petrezselymet.
  9. Tálaláskor, ízlés szerint adhatunk egy-egy ek tejfölt a leveshez.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 26 638
elküldve: 1
receptkönyvben: 198
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldbableves kolbásszal, füstölt zöldbableves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rak istvan
rak istvan Fri, 2012-02-17 21:27

Kicsit későn szólok hozzá, de ez egy nagyszerű recept. olcsó mégis nagyon finom!!!

635
zöldbab 500 g
sárgarépa 400 g
fehérrépa 250 g
kolbász 300 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 8 ek
fűszerpaprika 0.5 ek
csípős fűszerpaprika 0.5 ek
petrezselyem 1 csokor
víz 3.5 l