Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes burgonyasaláta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Majonézes burgonyasaláta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Majonézes burgonyasaláta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazán jó majonézes burgonyasaláta friss, krémes, házi majonézből készül! :)

hozzávalók / 5 adag

Saláta

Majonéz

Ecetes-cukros salátalé

  • 1 l víz
  • ízlés szerint
  • 1 ek ecet (ízlés szerint)
  • 1 csapott ek cukor (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
  2. A héját még melegen lehúzzuk, és vékonyan felkarikázzuk. (Időközben elkészítjük a salátalevet is.)
  3. A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya és hagyma szeleteket. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk, ez idő alatt elkészítjük a majonézt.
  5. A krumplis hagymát alaposan leszűrjük, és egy tálba tesszük. Az elkészült tartármártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Majonéz

  1. Keverjük el a tojássárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével.
  2. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt.

Ecetes-cukros salátalé

  1. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk ízlés szerint ízesítve (kellemesen savanyú, ecetes és édes legyen).
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 73
össznézettség: 154 342
elküldve: 15
receptkönyvben: 578
elkészítve: 37/37
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

krumplisaláta, házi majonézes burgonyasaláta, majonézes hagymás krumplisaláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-08-02 02:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-08-04 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.08.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kissazsofia
kissazsofia Sun, 2014-08-03 19:52

A tejfölt a majonézhez kell adni és nem a salátaléhez, ugye? Szerintem ez el lett írva.

779
burgonya 1.5 kg
lila hagyma 2 db
vöröshagyma 1 db
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 2 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
porcukor 1 csapott ek
citromlé 1 citromból nyert
víz 1 l
0 ízlés szerint
ecet 1 ek
cukor 1 csapott ek