r
Nosalty Logó

Majonézes burgonyasaláta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Saláta

Majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 781 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Saláta

Majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 3902 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Saláta

Majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Összesen 116 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 781 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    311.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 3902 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Saláta

Majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Elkészítés

Saláta

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
  2. A héját még melegen lehúzzuk, és vékonyan felkarikázzuk. (Időközben elkészítjük a salátalevet is.)
  3. A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya és hagyma szeleteket. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk, ez idő alatt elkészítjük a majonézt.
  5. A krumplis hagymát alaposan leszűrjük, és egy tálba tesszük. Az elkészült tartármártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Majonéz

  1. Keverjük el a tojássárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével.
  2. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt.

Ecetes-cukros salátalé

  1. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk ízlés szerint ízesítve (kellemesen savanyú, ecetes és édes legyen).
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 371
  • Össznézettség: 323951
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Majonézes burgonyasaláta Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Az igazán jó majonézes burgonyasaláta friss, krémes, házi majonézből készül! :)

Hozzászólások

kissazsofia

A tejfölt a majonézhez kell adni és nem a salátaléhez, ugye? Szerintem ez el lett írva.

Sylvia Gasztro Angyal

Kedves kissazsofia! Köszönöm észrevételed! Jogos, valóban elírtam, de javítottam! Szép napot! Sylvia

Hozzávalók

Saláta

Majonéz

Ecetes-cukros salátalé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.