r
Nosalty Logó

Hagymával és kolbásszal töltött gombafejek

Hobbychef
Hagymával és kolbásszal töltött gombafejek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

422
Kalória
18.8g
Fehérje
32.8g
Szénhidrát
26g
Zsír
366.3g
Víz
30.8g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    366.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3937 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2409.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    732.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    2208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7873 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    805 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat félig megfőzzük.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. Egy serpenyőbe olajat öntünk.
  4. A gombák törzsét kitörjük, a hagymát aprítjuk.
  5. A hagymát betöltjük a gombákba, berakjuk a serpenyőbe.
  6. A kolbász felkarikázzuk, rátesszük a hagymakupacra, a reszelt sajtot rászórjuk a gombákra. A gombák köré rakjuk a krumplikat és a paradicsomokat. Meglocsoljuk olajjal, fűszerezzük, rátesszük a kakukkfüvet.
  7. Betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és légkeverésen 25 percig sütjük.
  8. Tálaláskor teszünk a tányérra mindenből, a krumplira vágunk petrezselymet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. A java munkát a sütő végzi. A paradicsom a kertben termett, a szeptemberi fagyoknál le kellett szedni, még most sem érett meg a napon teljesen.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...