r
Nosalty Logó

Dubarry csirkemell ahogy Zsuzsi készíti

Gy.Zsuzsi
Dubarry csirkemell ahogy Zsuzsi készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

526
Kalória
31.1g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
482.6g
Víz
117.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

Összesen 3152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8268.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    3435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2895.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 3152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

Karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és egy lábasba tesszük.
  2. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, sózzuk és puhára, de nem szétesőre főzzük.
  3. A puhára főtt karfiolt rózsánként kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük, és elrendezzük a csirkemellszeletek tetején.

Csirkemellhez

  1. A csirkemellet 3 felé vágjuk, így lesz 12 szelet belőle.
  2. Kicsit, nem túl erősen kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk.
  3. Egy serpenyőben (nálam ez grill serpenyő) az olajat felmelegítjük, majd a csirke mindkét oldalát megsütjük.
  4. Egy tepsibe (jénaiba, nálam 2 jénaiba, mert nem fért egybe) rendezzük őket, félretesszük.

Besamel mártáshoz

  1. A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd apránként belekeverjük a lisztet. Össze fog állni, de nem kell megijedni.
  2. A tejjel folyamatosan felöntjük, mindig elkeverjük, ezt a legegyszerűbb egy habverővel, így nem lesz csomós.
  3. Mikor az összes tej benne van, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. Ízesítjük sóval és szerecsendióval.
  5. Elzárjuk a gázt, és belekeverjük a sajtot. Addig keverjük, míg a sajt teljesen felolvad.
  6. Hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor még adhatunk hozzá tejfölt, de arra figyeljünk, hogy ne legyen túl híg, mert akkor lefolyik a karfiolról.
  7. A besamel mártást szétosztjuk a karfiolokon úgy, hogy mindegyiket befedje. Reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, míg elkezd szépen pirulni a teteje. Rizibizivel vagy tört burgonyával kínáljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Imádott étel. Ha van otthon karfiol és csirkemell, tuti elkészítem. És azt ajánlom minden karfiolimádónak, aki még a csirkemellet is szereti, hogy készítse el :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...