Nosalty Logó

Dubarry csirkemell ahogy Zsuzsi készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Dubarry csirkemell ahogy Zsuzsi készíti
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

Összesen 526 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

Összesen 3152 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

Összesen 65 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 526 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8268.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    3435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2895.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 3152 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

Elkészítés

Karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és egy lábasba tesszük.
  2. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, sózzuk és puhára, de nem szétesőre főzzük.
  3. A puhára főtt karfiolt rózsánként kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük, és elrendezzük a csirkemellszeletek tetején.

Csirkemellhez

  1. A csirkemellet 3 felé vágjuk, így lesz 12 szelet belőle.
  2. Kicsit, nem túl erősen kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk.
  3. Egy serpenyőben (nálam ez grill serpenyő) az olajat felmelegítjük, majd a csirke mindkét oldalát megsütjük.
  4. Egy tepsibe (jénaiba, nálam 2 jénaiba, mert nem fért egybe) rendezzük őket, félretesszük.

Besamel mártáshoz

  1. A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd apránként belekeverjük a lisztet. Össze fog állni, de nem kell megijedni.
  2. A tejjel folyamatosan felöntjük, mindig elkeverjük, ezt a legegyszerűbb egy habverővel, így nem lesz csomós.
  3. Mikor az összes tej benne van, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. Ízesítjük sóval és szerecsendióval.
  5. Elzárjuk a gázt, és belekeverjük a sajtot. Addig keverjük, míg a sajt teljesen felolvad.
  6. Hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor még adhatunk hozzá tejfölt, de arra figyeljünk, hogy ne legyen túl híg, mert akkor lefolyik a karfiolról.
  7. A besamel mártást szétosztjuk a karfiolokon úgy, hogy mindegyiket befedje. Reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, míg elkezd szépen pirulni a teteje. Rizibizivel vagy tört burgonyával kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 291
  • 7 napos nézettség: 1473
  • Össznézettség: 433959
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gy.Zsuzsi 31 recept

Imádott étel. Ha van otthon karfiol és csirkemell, tuti elkészítem. És azt ajánlom minden karfiolimádónak, aki még a csirkemellet is szereti, hogy készítse el :)

Hozzászólások

NEUDOLD

A besamelmártásnál valószín?leg rosszak az arányok: 7,5 dl tejhez 5 dkg liszt?

Gy.Zsuzsi

Kedves NEUDOLD! Az arányok tökéletesek, nem elírás. Mindenhez így készítem a besamell mártást. Nem szeretem, ha nagyon s?r?. Próbáld ki nyugodtan ezekkel az arányokkal. Üdv: Zsuzsi

Törölt felhasználó

De neked is annyira híg a mártás, hogy egyszer?en lecsorog a karfiolról? Nálam úgy néz ki, mintha kb sima tej lenne, pedig pontosan kimértem mindent... Most sül, még nem tudom a végeredményt, de úgy látom, hogy más receptekben benne van, hogy meg kell pirítani a rántást egy kicsit, itt pedig nem volt, így rögtön hozzáöntöttem a tejet - lehet, hogy ez volt a baj? :(

witch

A besamel az nem rantas, ezert nem is piritjuk.

Finimini

A besamel úgy készül, mint egy rántás, tehát egy picit szabad kis lángon pirítani, hogy ne legyen nyers liszt íz?. A tejet csak lassan és kevergetve adagoljuk és meg kell várni, hogy bes?r?södjön, utána apránként a többi tej. Ehhez bizony gyakorlat kell, érdemes kis adaggal kisérletezni, ha valaki kezd?.

Pataki Nikolett

Sziasztok! Bocsánat, hogy beleszólok, de szerintem a besamel-mártás pont az a mártás, amihez nem lehet pontos arányokat írni, mert sajnos ahány liszt, annyiféle. Van olyan liszt, ami még a f?zeléket is nehezen s?ríti be, akármennyit is teszel a rántásba bel?le, viszont van olyan is, amib?l két ev?kanálnyi betons?r?ség?vé teszi a f?zelékeket. :) Ne ragaszkodjatok annyira a számokhoz, mert sokszor emiatt nem sikerül pl. egy besamel-mártás. Szerintem az a lényeg, hogy miután az összes tejet hozzákeverted a vajas liszthez, hagyd, hogy bes?r?södjön. Ha nincs meg a megfelel? h?fok, vagy éppen nem elegend? ideig f?zöd, akkor ez nem fog megtörténni.

shalafi

Kedves Zsuzsi, és Mindenki aki szemezget a recepttel:) Tegnap kipróbáltam, nagyon-nagyon finom lett! A besamel is tökéletesen sikerült jó a liszt-tej arány! Mi egy fél szelet sült bacont tettünk minden csirkemellre ez adott neki még egy kis pluszt, de ez a recept kiváló!:) köszönöm! Laura

Zera84

Ez valami isteni! Biztos, hogy máskor is elkészítem. A mártás nekem is el?ször nagyon hígnak t?nt, de aztán kicsit tovább f?ztem folyamatos kevergetés mellett és bes?r?södött. Én brokkolival készítem, mert a gyerek nem szereti a karfiolt. Így is isteni.

Anita60

A recept tökéletes!!! Nem kell okoskodni,találgatni!!! Ki kell próbálni! Ha nem sikerül a mártás,ott technikai hiba van!!!! Köszönöm!!!

lisafuredi

Brokkolival készítettem el , nagyon finom lett ! Tökéletes recept ... a besamel állaga is kit?n? ! Nem tudom más hol szúratja el ..

derine

Kedves Gy.Zsuzsi ! köszönöm a receptet. 64 éves vagyok, de még sosem sikerült a besamellem, ez tökéletes. !!!

babasara

Kedves Nosalty,nagyon jó a recept minden arányba jók, minden elismerésem a Zsuzsinak !

Hozzávalók

Karfiolhoz

Csirkemellhez

Besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek