r
Nosalty Logó

Fűszeres-sajtos burokban sült csirkemell

NS
Fűszeres-sajtos burokban sült csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A burokhoz

A tepsi kikenéséhez

470
Kalória
45.7g
Fehérje
11.7g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
146g
Víz
155.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A burokhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 470 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A burokhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1878 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A burokhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 192 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 470 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5177.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    584 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 1878 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellfiléket egyenként lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk és egy kevés olajjal kikent tepsiben egymás mellé fektetjük.
  2. A kenyérszeletek héját levágjuk, belsejüket kockára aprítjuk, a tejjel meg a 3 ek olajjal meglocsoljuk. A zúzott fokhagymával, a fölaprított petrezselyemmel és a majorannával fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk és pépesre keverjük, majd egyenletesen a húsokra kenjük.
  3. Reszelt sajttal megszórhatjuk, de sajt nélkül is nagyon finom.
  4. Előmelegített sütőben pirosasra sütjük.
  5. Tálalhatjuk bármilyen sült húsokhoz való körettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 30x23x6

A Prima konyha magazinban találtam rá erre a receptre.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...