Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás sertésszelet gazdagon

Hagymás sertésszelet gazdagon
Hagymás sertésszelet gazdagon
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén a családdal Nyugat-Magyarország gyönyörű városait látogattuk végig egy sportverseny alkalmával. Az étteremben ezt a nagyszerű fogást rendeltük, amit cserépedényben szolgáltak fel. Haza érve én is elkészítettem (beáldozva a rántott húst), kisfiam segítségével. Ízletes, laktató étel!

hozzávalók / 4 adag

körethez

húshoz

Sütőzsiradék

húshoz
Szólj hozzá!

elkészítés

körethez

  1. A húst vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózva félretesszük a hűtőbe. A burgonyát mosás és tisztítás után felkockázzuk. A hagymákat félbevágjuk, majd szintén nagy kockákra feldaraboljuk.
  2. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba beletesszük a burgonya- és a hagymakockákat. Összeforgatjuk a három evőkanál olajjal, és sózzuk. Ezután letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és tovább sütjük a burgonyát, hogy egy kis színt kapjon.

húshoz

  1. Amíg a hagymás krumpli sül a sütőben, a húst bepanírozzuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor kész, papírtörlőre tesszük, és jól lecsepegtetjük. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával.
  2. A sütőből kivesszük a tepsit, a hagymás krumplira fektetjük a szelet rántott húsokat. A szeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A tepsit visszatesszük a sütőbe annyi időre csak, hogy a sajt ráolvadjon, és kis színt kapjon. Tányérokra merjük a hagymás burgonyát, és mellé tesszük a húst. Langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • költség: 1540 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 049
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
363 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös rántott hús tepsiben

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1004
burgonya 60 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
sertés rövidkaraj 50 dkg
0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 5 ek
fokhagyma 3 gerezd
trappista sajt 5 dkg