r
Nosalty Logó

Hagymás sertésszelet gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hagymás sertésszelet gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

körethez

húshoz

Összesen 1006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

körethez

húshoz

Összesen 4016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

körethez

húshoz

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4827.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 4016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

körethez

húshoz

Elkészítés

körethez

  1. A húst vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózva félretesszük a hűtőbe. A burgonyát mosás és tisztítás után felkockázzuk. A hagymákat félbevágjuk, majd szintén nagy kockákra feldaraboljuk.
  2. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba beletesszük a burgonya- és a hagymakockákat. Összeforgatjuk a három evőkanál olajjal, és sózzuk. Ezután letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és tovább sütjük a burgonyát, hogy egy kis színt kapjon.

húshoz

  1. Amíg a hagymás krumpli sül a sütőben, a húst bepanírozzuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor kész, papírtörlőre tesszük, és jól lecsepegtetjük. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával.
  2. A sütőből kivesszük a tepsit, a hagymás krumplira fektetjük a szelet rántott húsokat. A szeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A tepsit visszatesszük a sütőbe annyi időre csak, hogy a sajt ráolvadjon, és kis színt kapjon. Tányérokra merjük a hagymás burgonyát, és mellé tesszük a húst. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4785
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás sertésszelet gazdagon
Lizinka_ 593 recept

Hétvégén a családdal Nyugat-Magyarország gyönyörű városait látogattuk végig egy sportverseny alkalmával. Az étteremben ezt a nagyszerű fogást rendeltük, amit cserépedényben szolgáltak fel. Haza érve én is elkészítettem (beáldozva a rántott húst), kisfiam segítségével. Ízletes, laktató étel!

Hozzávalók

körethez

húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!