Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás rukkolás lepény

Hagymás rukkolás lepény
Hagymás rukkolás lepény
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az őrölt lenmag amellett, hogy nagyon egészséges, kiváló kötőanyagként szolgál a tésztában, és nagyon finom diós ízt ad ehhez a megint csak rém egyszerű ételhez. Érdemes fehér hagymával vagy nem túl erős vöröshagymával készíteni, de a makói, csípősebb fajtával is finom.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. Összekeverjük a liszteket a sóval. A lenmagőrleményt összekeverjük a vízzel, és állni hagyjuk. A fagyos vajat a liszthez reszeljük nagylyukú reszelőn, kissé összemorzsoljuk. Hozzáöntjük a lenmagot, és gyorsan tésztává gyúrjuk. (Ha kell, adhatunk még hozzá egy kevés vizet.)
  2. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk úgy, hogy a sütőedénybe helyezve a peremét is be tudjuk fedni. Sütőbabbal elősütjük, majd félretesszük.

Feltét elkészítése:

  1. A hagymát felkarikázzuk, majd az olívaolajon megdinszteljük a kakukkfűvel. A félig megsült tésztára szedjük, rátesszük a rukkolát.
  2. A tejet, tejszínt, tojást, sót, nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtot elkeverjük, majd a lepény tetejére öntjük.
  3. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, amíg a tejes massza szépen megszilárdul.
  4. Langyosra hűtve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x22x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lepény tejszínes hagymás rukkolával, hagymás pite rukkolával, hagymás rukkolás felfújt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-11-07 15:03

Finom, érdekes ötlet megint, Zilka!!! Tetszik a tésztája összeállítás is nagyon! a napokban rájöttem, hogy már szinte egyáltalán nem kedvelem a fehér lisztes dolgokat. Holnap egy vadkovászost gyúrok, de tk liszttel, zoldfuszerrel fogom...ügyes vagy, tetszenek a receptjeid; egészségesek :))) puszi, Torma:)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-11-13 20:08

Koszi, Torma! Sajnos az en kovaszom nem tud nyavogni, mint a macskam, hogy etessem meg, igy szornyu buntettet kovettem el ellene...na sebaj, azert belesult par jo kenyerbe.

934
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
kukoricaliszt 8 dkg
lenmag 2 ek
vaj 12 dkg
1 kávéskanál
víz 5 evőkanál
vöröshagyma 3 közepes db
rukkola 60 g
tej 1 dl
főzőtejszín 1.5 dl
olívaolaj 3 ek
1 kávéskanál
tojás 2 db
kakukkfű 2 csipet
füstölt sajt 15 dkg