r
Nosalty Logó

Hagymás rukkolás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ZilkaZil
Hagymás rukkolás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 935 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2797 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 228 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 935 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5687.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    3434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2985 micro
Összesen 2797 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Összekeverjük a liszteket a sóval. A lenmagőrleményt összekeverjük a vízzel, és állni hagyjuk. A fagyos vajat a liszthez reszeljük nagylyukú reszelőn, kisséösszemorzsoljuk. Hozzáöntjük a lenmagot, és gyorsan tésztává gyúrjuk. (Ha kell, adhatunk még hozzá egy kevés vizet.)
  3. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk úgy, hogy a sütőedénybe helyezve a peremét is be tudjuk fedni. Sütőbabbal elősütjük, majd félretesszük.
  4. Feltét elkészítése:
  5. A hagymát felkarikázzuk, majd az olívaolajon megdinszteljük a kakukkfűvel. A félig megsült tésztára szedjük, rátesszük a rukkolát.
  6. A tejet, tejszínt, tojást, sót, nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtotelkeverjük, majd a lepény tetejére öntjük.
  7. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük, amíg a tejes massza szépen megszilárdul.
  8. Langyosra hűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x22x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3689
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás rukkolás lepény
ZilkaZil 127 recept

Az őrölt lenmag amellett, hogy nagyon egészséges, kiváló kötőanyagként szolgál a tésztában, és nagyon finom diós ízt ad ehhez a megint csak rém egyszerű ételhez. Érdemes fehér hagymával vagy nem túl erős vöröshagymával készíteni, de a makói, csípősebb fajtával is finom.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek