r
Nosalty Logó

Parmezános-újhagymás felfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parmezános-újhagymás felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1910 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 318 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6780.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    3741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2884 micro
Összesen 1910 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót szobahőmérsékletűre melegítünk. A sütőt 190 fokra (légkeverésnél 175 fokra) előmelegítjük.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
  3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük 3 ek vajjal, majd meghintjük a fele parmezánnal.
  4. A tojásokat egy tálban felverjük. A tejet és az újhagymát apránként belekeverjük, végül a megmaradt olvasztott vajat is beleforgatjuk.
  5. A lisztet, a sót és a maradék parmezánt egy másik tálban elvegyítjük, majd apránként a tojásos tejhez keverjük. Fontos, hogy gyorsan keverjük össze, nem kell teljesen simának lennie.
  6. A tésztát szétosztjuk a formákban, és az előmelegített sütőbe toljuk. Anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnánk, 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10542
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Húsételek mellé, a megszokott köreteket javaslom kiváltani vele. Ha levest, előételt is kínálunk, valószínűleg elegendő a hús mellé egy felfújttal számolni személyenként. Nagy étvágyúaknál kettő bemegy :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony tájékán kísérletezgettem azzal, hogy mi mindent lehet még sütni muffintepsiben a muffinon kívül. A Magyar Konyha karácsonyi számában találtam ennek a felfújtnak a receptjét, ami nálunk szentestén talán még nagyobb sikert aratott, mint az a vörösboros vargányagomba-mártással kínált bélszín, aminek ez a felfújt volt a körete. Külön sikerélményt jelentett számomra, hogy milyen  gyönyörűen megnőttek a formában a kis felfúltjaim, és tálaláskor sem estek össze!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek