Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymakrémes cigánypecsenye

Hagymakrémes cigánypecsenye
Hagymakrémes cigánypecsenye
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szinte mindig főzök, de egyszer véletlenül pont nem volt kajám, és étteremből rendeltem az irodába. Hagymakrémet kentek a cigánypecsenyére, ami nekem nagyon meglepő, de kellemes élmény volt. Persze, hogy itthon is meg akartam csinálni. Most, hogy a fél ország karanténban van, próbálunk minél kevesebb alapanyagból minél finomabbat alkotni, és ebből a hús az egyetlen, amiért ki kell ugrani a boltba. Szerencsére tarjából még akadt a hentesnél, minden mást már elkapkodtak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült krumplival, savanyúsággal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét bevagdossuk, ebből lesz a kakastaréj. Serpenyőben kisütjük, míg ropogós nem lesz. Kiszedjük egy tányérra, és hagyjuk a zsírt valamennyire kihűlni, aztán a javát tegyük félre jobb napokra, és kb. 2 evőkanálnyit hagyjunk meg, ami mostanra kell.
  2. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, és tegyük az aprítóba 1 evőkanálnyi zsírral. Adjuk hozzá a fűszereket, és pépesítsük.
  3. Klopfoljuk ki a szeletelt húst (én műanyag zacskóba teszem, hogy ne fröcsköljön szerteszét a húslé). A serpenyőben 1 evőkanál zsíron süssük meg, mindkét oldalát megkenve a hagymakrémmel. Kb. 10-10 perc kell neki oldalanként.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 433
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás tarja, sült hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

766
sertéstarja 0.5 kg
kenyérszalonna 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
négyszínű bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
rozmaring 1 csipet