r
Nosalty Logó

Hagymaleves ahogy én készítem

pötyi64
Hagymaleves ahogy én készítem
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Hagymagaluska

304
Kalória
6.8g
Fehérje
41g
Szénhidrátok
12.8g
Zsír
781.2g
Víz
45g
Koleszterin
3.6g
Rost
7.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Hagymagaluska

Összesen 304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Hagymagaluska

Összesen 1216 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Hagymagaluska

Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 304 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2634.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    3124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 1216 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 34 kcal

Elkészítés

Leves

  1. Az olajon alaposan megdinszteljük az apró kockára vágott hagymákat. 1 evőkanállal félreteszünk belőle.
  2. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel.
  3. Hozzáreszelem a fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket is. Ezután botmixerrel kicsit pépesítjük. Nagyobb darabok maradhatnak benne.
  4. Kevés hideg vízzel kikeverjük az 1 evőkanál lisztet, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a hagymás péphez. Felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel, ha kell, utána fűszerezzük. Felforraljuk, addig míg felforr, elkészítjük a hagymagaluskát.

Hagymagaluska

  1. A félretett párolt hagymához hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, jól kikeverjük (annyi lisztet kell hozzáadni, hogy galuskatészta sűrűségű legyen). A felforrt levesbe beleszaggatjuk a tésztát. Jó étvágyat.
  2. Javaslat: finomíthatunk rajta, ha tálaláskor teszünk bele 1 tk. tejfölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Hagymalevest szerettem volna készíteni abból az okból kifolyólag, hogy lányom barátja nagyon szereti. Néztem több receptet is, de nekem valami mindig hiányzott belőle. Így tehát ötvöztem, kombináltam addig, hogy nekem megfelelő legyen. :) 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...