r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült oldalas

NS
Hagymaágyon sült oldalas
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A körethez

537
Kalória
16.5g
Fehérje
24.4g
Szénhidrát
41.9g
Zsír
179.5g
Víz
70g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 2150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A húshoz

A páchoz

A körethez

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1576.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    718 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 2150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Elkészítjük a pácot: összekeverjük a hozzávalókat két kanál olajjal (ételízesítő, sertés sült pác, bors, só ízlés szerint és egy csipet szerecsendió). A húst alaposan megkenjük vele.
  2. A magas falú tepsibe rakunk 1 dl olajat, és egy pohár vízzel felöntjük. A két fej hagymát megpucolva/négybe vágva, egyenletesen a tepsibe rakjuk, ahogy a gerezd fokhagymákat is.
  3. A tepsibe rakjuk a bepácolt húst is, majd fólia alatt bő 40 percig sütjük.
  4. A fóliát levesszük 40 perc után, és időközönként megforgatva pirítjuk a húst.
  5. Ideális köret: a közepes méretű krumplit megmosva ketté vágjuk, a nyers felét megsózzuk (én egy kis tányérba szoktam a sót rakni, egy kevés vízzel higítjuk). Egy tepsibe belerakjuk, és addig sütjük, amíg pirosas-barnás kéreg nem keletkezik a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet még anyukámtól tanultam. Egyszerű étel, mégis akárhány helyen ettem ilyet, valahogy soha nem találták el. Vagy mócsingos volt a hús, tocsogott a zsírban, íztelen volt. Ezért ez egy olyan étel lett számomra, amit csak otthon, és csak így készítek el :).

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek