Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült oldalas krumplipürével

Sült oldalas krumplipürével
Sült oldalas krumplipürével
145 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc étel a családban.

hozzávalók / 6 adag

Sült oldalashoz

Krumplipüréhez

ajánlat

Savanyú uborkával vagy savanyú káposztával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült oldalashoz

  1. Az oldalast tetszés szerinti darabokra vágjuk. Mindkét oldalát megsózzuk, belerakjuk egy tepsibe egymás mellé. A tetejét meghintjük az ételízesítővel, a borssal és rávágjuk a fokhagymát.
  2. Töltünk alá kb. 2 dl vizet, fóliával letakarjuk, és kb. 60 percig sütjük 180 fokon. Majd levesszük a fóliát, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Krumplipüréhez

  1. A krumplit alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük.
  2. Meghámozzuk, összetörjük, majd hozzákeverjük a pecsenyezsírt, és a pecsenyeléből is kb. 4-5 kanállal. Közben kóstoljuk meg, nehogy sós legyen a pecsenyelétől. A tetejét meghintjük ételízesítővel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40×5 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertésoldalas sütve, sült oldalas pecsenyezsíros burgonyapürével, sült sertésoldalas krumplipürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

607
sertésoldalas 1.5 kg
fekete bors 1 kávéskanál
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
víz 2 dl
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
pecsenyezsír 1 ek