Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos túrós szelet

Habos túrós szelet
Habos túrós szelet
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Harmonikus ízű, könnyű, üdítően pikáns süti, és nekem a színei is  tetszenek! :))

Nagyon kiadós, nagy tepsivel lesz belőle.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ami a folyékony hozzávalókat illeti, nyugodtan kezelhetjük rugalmasan. Nem nagyon iszunk szörpöt, pl. ezért narancs szörp helyett készült már őszibarack- vagy almalével a zselatin, és a tetejére szánt puding is volt, hogy almaléből készült, ez a legutóbbi szederlekvárral pirosítva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból nagy gázos tepsiben hagyományos módon piskótatésztát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább verjük vele a habot, majd belekeverjük a tojások sárgáját. Végül beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütés közben a sütőajtót nem nyitjuk ki.
  2. A narancsszörpbe beleöntjük a zselatint, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
  3. Felverjük a tejszínt.
  4. A hidegen készíthető vaníliás pudingport előírás szerint elkészítjük. Ha kész, belekeverjük a porcukrot, és a túrót.  A felvert tejszínhez előbb a pudingos keveréket adjuk hozzá, majd a túrót. Legvégül hozzáöntjük a zselatinos keveréket.
  5. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A 2 cs vaníliás pudingot a 6 dl folyadékkal + 2 ek piros lekvárral felfőzzük. Kihűtés közben többször megkeverjük, majd ha már langyos, a  habos túrókrém tetején egyenletesen eloszlatjuk.
  7. Pár órás hűtés után kínáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x40 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 301
elküldve: 5
receptkönyvben: 450
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrókrémes süti, színes süti, piros tetejű túrós süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaadri99
szaadri99 Wed, 2014-07-30 18:09

Köszönöm szépen a receptet! Hihetetlenül finom. Nagyon tetszik, hogy a tetején nem zselatin van, hanem ez az intenzív ízű puding, igazán feldobja. Szerintem mostantól sok sütihez fogok ilyet csinálni, ezért az ötletért külön hála!

k.margaréta
k.margaréta Tue, 2012-03-20 11:59

Szia Tomatotree!
Köszönöm a gyors válaszodat. Elnézést, hogy figyelmetlen voltam. Ez történik, mikor az ember kapkodva néz meg valamit.
Bocsi!
Margit

k.margaréta
k.margaréta Tue, 2012-03-20 07:09

Szia Tomatotree!
Nagyon tetszik a recept, el is mentettem. Kérdésem viszont lenne, muszáj narancsszörpöt tenni a krémhez? Nem lehet kihagyni? Másfajta szörpöt sem iszunk
Köszönettel:
Margit

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2012-03-20 07:48

Szerintem semmi sem történik, ha a zselatint vízben oldod fel. Írtam a megjegyzéseknél, hogy a hozzávaló folyadékokat rugalmasan lehet kezelni. :)) Jó sütögetést!

401
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 9 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
sütőpor 1 tk
növényi habtejszín 0.5 l
tehéntúró 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
porcukor 2 ek
narancsszörp 0.5 dl
víz 0.5 dl
zselatin 2 ek
vaníliás pudingpor 2 csomag
szörp 3 dl
víz 3 dl
meggylekvár 2 ek