r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pákosztos macska
Rákóczi túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 381 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 4582 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 264 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 381 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9055.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    3020 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4582 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.6 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a hűtőben egy félórás pihenőt engedünk neki.
  2. Sütőpapíron kinyújtjuk, majd egy nagyobb téglalap alakú tepsibe tesszük. 180 fokon világos zsemleszínűre sütjük.
  3. Közben a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával. A fehérjéket külön felverjük és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Végül hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát és a zsemlemorzsát.
  4. A félig sült tésztát kivesszük a sütőből és megkenjük a baracklekvárral, majd a túrókrémmel. Visszatoljuk sülni.
  5. Utolsó lépésként a tojáshab készül. Itt csak azótán kell beletenni a cukrot, miután a fehérjét már felvertük. Látszólag soha nem lesz belőle újra hab, de nem kell megijedni. Kitartóan dolgoztatni kell a robotgépet (vagy a férjet) és egyszer csak kész lesz a tükörfényes, kemény habcsoda, ami akkor sem esik ki az edényből, ha a feje tetejére állítjuk.
  6. Én dupla mennyiséget készítettem (nyugodtan lehet triplát is), mert volt elfekvő tojásfehérje készletem. Vérmérséklet kérdése, hogy most leáll az ember habzsákba tenni a habot és rácsozni, vagy sem. Én sem.
  7. Egyszerűen a kész tésztára simítottam, egy késsel kicsit megcifráztam, aztán visszatoltam a sütőbe, amíg egy kis színt kapott.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 352
  • Össznézettség: 254857
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rákóczi túrós
Pákosztos macska 26 recept

Imádom a szakácskönyveimet, lelkesen próbálkozom mindenféle, a magyar ízlelőbimbók számára szokatlan vagy alig ismert ízzel. Aztán időnként újra felfedezem a magyar klasszikusokat is. Nagy kár lenne kihagyni őket a repertoárból.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Istenem!!! FENN VAN A NOSALTY-N AZ ISTENI RÁKÓCZI TÚRÓS RECEPTJE? Uhh, annyira kösziiiii! :-) Kedvenc túrós édességem! :-)

Törölt felhasználó

Hát igazán kit?n? ez a ercept,ajánlom mindenkinek , hogy kipróbálja.Köszönöm

illesera

Szia "macska" pákosztos ! Megsütöttem én ezt, finom is lett, csak hát a hab...! :-( Amikor kiveszem a süt?b?l, gyönyör?, szép magas, pirosra sült, aztán ahogy h?l, összerogy az egész, lapos, gumiszer? lesz ! Próbáltam már úgy is, h a süt?ben hagytam kih?lni, fokozatosan, az eredmény uaz. Van valami tipped, h olyan szép legyen az enyém is mint itt a képen a tiéd ? Köszi el?re is, Era

illesera

Köszi, h válaszolt bárki is a kérdésemre ! :(((( era

gömbicica

Én is csak egyszer csináltam meg ezt a sütit, de nekem is az volt a baj, hogy mikor kivettem mennyeien nézett ki, aztán meg összetöppedt, megvizesedett, ragadt mint a fene. MInden volt, csak gusztusos nem. Ráadásul nagy adagot csináltam, mert sokan voltunk :-( Egyszóval ritka vacak lett. Sütivel még nem b?gtem igy le. :-( Szóval segitséééééééég!!!!Hogyan lesz ebb?l rendes sütike????? Mit hibáztunk???

Törölt felhasználó

Pár csepp citromlével félig verjétek fel csak a tojást majd helyezzétek g?z fölé és úgy verjétek kemény habbá ezután simítsátok a sütire.Bevele a süt?be és nem fog összeesni!:)

illesera

Kedves QWERT, nagyon szépen köszönöm, hogy segítségünkre siettél, ( végre valaki!!! ), meg is fogom próbálni imígyen !!!!! millió puszi neked a tippért !!!!! örök hálával , era

Törölt felhasználó

Sziasztok! Egy kis segítséget kérek! Nagyon szeretném megsütni ezt a sütit, de csak kisméret?, kb. 20x30-as tepsim van. A receptben "nagyméret?" szerepel. Kb. mekkora lehet ez a nagyméret? tepsi?Ha tudnám, akkor valahogy arányosítani tudnám a hozzávalókat az én tepsim méretéhez (bár még nem vagyok túl gyakorlott háziasszony :). El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Én süt?tepsibe készítettem a gondoltam azt takarja a "nagyobb méret? tepsi" az eredmény így kb túróspite vastagságú süti lett(de így is rendkívül finom volt)... szerintem az a 20×30-as tepsi b?ven elég lesz, ha nem szeretitek a vastag tésztát akkor szerintem csak fél adag tésztát készíts! =)

Törölt felhasználó

Köszi a segítséget!

33333

vagy dupla adag túróval,vagy feleannyi tésztával már biztosan jó lesz

Törölt felhasználó

A tetejét így kell elkészíteni, hogy ne essen össze: 6 tojásfehérjét habver?vel kemény habbá verünk. Miután ez megvan, apránként beleszórjuk folytonos kevergetés (szintén habver?vel) mellett a 25 dkg porcukrot, és adunk hozzá 2 ev?kanál citromlevet. Ezt verjük még egy darabig, és utána mehet a süti tetejére, és mehet a süti a süt?be. Kb. 5 perc alatt elkészül a hab így.

visnyoo

Már másodszor csinálom meg:-) kicsit "dúsítottam" a tésztába tettem 4 ev?kanál darált diót, és a lekvárra is szórtam 3 ev?kanállal:-) a habot én is g?z felett verem fel és akkor egy mm-t se esik össze, most sül:-) majd beszámolok róla, milyen diósan. üdv.Zsuzsa

visnyoo

jelentem megsült, nagyon fincsi így dióval, egy próbát megér:-)

vamosszilvia

Pákosztos Macska! Te drága ha már felraktad a receptet miért nem válaszolsz a kérdésekre. A fene fogja megsütni ha senkinek sem sikerül a sütit. Valaki tud egy nagyon jó receptet? Persze vállalja is érte a felel?sséget?

P.

Én Juciét ajánlom, nála találsz eredeti recepteket. http://www.nosalty.hu/rakoczi_turoslepeny_4._-_az_eredeti_recept_42247

vamosszilvia

Köszönöm kedves Gargoyle, hogy ajánlottad ezt a másik receptet, ez már sokkal szimpatikusabb és a hozzászólások is jók. Én csak olyan sütit sütök meg err?l az oldalról, ahol csupa jó a többiek véleménye. Még1x köszike.

Törölt felhasználó

Megsütöttem, nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek