r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pákosztos macska
Rákóczi túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 381 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 4582 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 264 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 381 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9055.4 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    3020 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4582 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.6 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a hűtőben egy félórás pihenőt engedünk neki.
  2. Sütőpapíron kinyújtjuk, majd egy nagyobb téglalap alakú tepsibe tesszük. 180 fokon világos zsemleszínűre sütjük.
  3. Közben a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával. A fehérjéket külön felverjük és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Végül hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát és a zsemlemorzsát.
  4. A félig sült tésztát kivesszük a sütőből és megkenjük a baracklekvárral, majd a túrókrémmel. Visszatoljuk sülni.
  5. Utolsó lépésként a tojáshab készül. Itt csak azótán kell beletenni a cukrot, miután a fehérjét már felvertük. Látszólag soha nem lesz belőle újra hab, de nem kell megijedni. Kitartóan dolgoztatni kell a robotgépet (vagy a férjet) és egyszer csak kész lesz a tükörfényes, kemény habcsoda, ami akkor sem esik ki az edényből, ha a feje tetejére állítjuk.
  6. Én dupla mennyiséget készítettem (nyugodtan lehet triplát is), mert volt elfekvő tojásfehérje készletem. Vérmérséklet kérdése, hogy most leáll az ember habzsákba tenni a habot és rácsozni, vagy sem. Én sem.
  7. Egyszerűen a kész tésztára simítottam, egy késsel kicsit megcifráztam, aztán visszatoltam a sütőbe, amíg egy kis színt kapott.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1072
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 416
  • Össznézettség: 279028
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rákóczi túrós
Pákosztos macska 26 recept

Imádom a szakácskönyveimet, lelkesen próbálkozom mindenféle, a magyar ízlelőbimbók számára szokatlan vagy alig ismert ízzel. Aztán időnként újra felfedezem a magyar klasszikusokat is. Nagy kár lenne kihagyni őket a repertoárból.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.