Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulahabos-cseresznyés pite

Levendulahabos-cseresznyés pite
Levendulahabos-cseresznyés pite
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagylány unokám kedvence, évek óta sütöm. A saját kertemben terem a cseresznye. A fölösleges tojásfehérjéket lefagyasztom, és ilyenkor használom fel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan elkészül, ha előre kimagozzuk a gyümölcsöt. A sütőt már az elkészítés kezdetekor bekapcsolom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a 4 ek. cukorral, gépi keverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel tovább keverjük.
  2. Végül a sütőporos lisztet adjuk hozzá.
  3. Csak egy pár fordulatot keverjük, majd kézzel még átforgatjuk.
  4. Sütőpapíros, közepes tepsibe kerül. A sütő előmelegítve 200 C°-ra. 5 perc után 170 C°-ra vesszük le, így sül 25 percig.
  5. Közben 3 tojásfehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak verünk fel a robotgéppel. Kerül még hozzá 2 ek levendulaszirup és 2 ek cseresznyelé, a hab ettől rózsaszínű lesz.
  6. A legvégén 2 kk étkezési keményítőt teszünk hozzá. 
  7. A habot a tészta tetejére kanalazzuk, villával kicsit felhúzgáljuk csúcsosra. Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok. 
  8. A tűzhelyet 100 C-ra mérsékeljük, és 30 percig így sütjük.
  9. Kivesszük a sütőből, a sütőt 200 C°-ra felmelegítjük, és 3 percre visszarakjuk. A hab így kapott szép barna színt.
  10. Fagylalttal, tejszínnel, eperrel, az elmaradhatatlan zöld diósziruppal, és zöld diókarikákkal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 620
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos cseresznyés-meggyes, levendulaszirupos-meggyes süti, habos süti levendulával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reta
Reta Sun, 2017-04-23 18:58

A megmaradt 3 tojássárgával mi lesz ?? Van-e hozzá más recept amire felhasználható??

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2013-06-16 22:36

Megszárított virágból is készülhet szirup. Én egy éjszaka áztatom a virágokat ,kevés citromos vízben. Másnap szirupot főzök, bele öntöm a virágos levet és össze főzöm. Hűtőbe sokáig eláll.A szirup jó sűrű legyen.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-06-16 21:49

Kedves Olgis!

Nagyon megtetszett a recept.:)
Ha van levendula virágom, ami épp most kezd el virágozni, / az egyik bokor már rég virágzik, azaz azt már leszedtem, mert cukorba fogom tenni , már itt annak a receptjét feltették :) /, szóval akkor azzal, abból is lehet készíteni?

Választ várom :Köszönettel.:)
Éva-Anyóca

239
tojás 3 db
cukor 8 ek
finomliszt 4 ek
sütőpor 1 csomag
meggy 10 dkg
tojásfehérje 3 db
1 csipet
étkezési keményítő 0.25 csapott ek
levendulaszirup 2 ek
gyümölcslé 30 ml