Nosalty Logó

Gluténmentes narancsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes narancsos süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 719 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7201 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 303 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 719 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    386.4 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2263.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    877.8 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2475 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    618 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1684 micro
Összesen 7201 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a vajjal, acukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és levével habosra keverjük.
  2. A sütőporos lisztet apránként hozzákeverjük.
  3. Majd a tojások kemény habját, amit egy pici sóval felverünk, lassan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  4. Kisebb fajta tepsiben sütjük kb.20-25 percig
  5. 4 dl narancslében elkeverünk 6 dkg cukrot és a két vaníliapudingot, és ezt felfőzzük.
  6. Felverjük az 5 dl hulalát pár csipet sóval, majd 2-3 kanállal teszünk a kihűlt pudinghoz, jól összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztára kenjük a pudingot, majd erre a többi hulalát, és utána tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3370
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet most készítettem először, de nagy sikert aratott.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek