Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes narancsos süti

Gluténmentes narancsos süti
Gluténmentes narancsos süti
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet most készítettem először, de nagy sikert aratott.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és levével habosra keverjük.
  2. A sütőporos lisztet apránként hozzákeverjük.
  3. Majd a tojások kemény habját, amit egy pici sóval felverünk, lassan beleforgatjuk a lisztes masszába.
  4. Kisebb fajta tepsiben sütjük kb.20-25 percig
  5. 4 dl narancslében elkeverünk 6 dkg cukrot és a két vaníliapudingot, és ezt felfőzzük.
  6. Felverjük az 5 dl hulalát pár csipet sóval, majd 2-3 kanállal teszünk a kihűlt pudinghoz, jól összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztára kenjük a pudingot, majd erre a  többi hulalát, és utána tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 228
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

s.luca

Mióta szakács: 2012.11.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

narancsos sütemény, tejszínes-narancsos süti, gluténmentes narancsos-tejszínes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

719
tojás 5 db
vaj 30 dkg
cukor 36 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
rizsliszt 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
narancslé 4 dl
cukor 6 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
növényi habtejszín 1 dl
növényi habtejszín 4 dl
színes cukorka 2 ek