Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-tejfölös-gesztenyés kocka

Habos-tejfölös-gesztenyés kocka
Habos-tejfölös-gesztenyés kocka
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta érlelődött bennem ennek a finom süteménynek a receptje, míg végre sikerült megalkotnom a nagy művet... Azóta a család egyik kedvenc süteménye, és én ennek nagyon örülök! Szeretném ajánlani mindenkinek, nem nehéz elkészíteni. A tejfölből és a cukorból lehet egy kicsit kevesebb vagy több! Nagyon finom, és több napig eláll. Másnap talán még finomabb, de azonnal is fogyasztható!

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot előírásszerűen megfőzzük a cukorral és a 9 dl tejjel. Félrerakjuk hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
  2. A liszthez hozzáadjuk előbb a szódabikarbónát, a sót, a sütőport, összekeverjük. Utána elmorzsoljuk a margarint a lisztben, és mehet hozzá a többi hozzávaló, kivéve a kakaópor.
  3. Gyorsan összeállítjuk a tésztát, közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Félrerakjuk pihenni 30 percre.
  4. A tepsit (méret: sima gáztepsi) sütőpapírral kibéleljük.
  5. A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét kinyújtjuk, és belerakjuk a tepsibe. Ráöntjük a tejfölös-pudingos krém háromnegyed részét (úgy szemmértékre), a fennmaradt 1 negyed rész a gesztenyemasszához kell majd.
  6. A tészta másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, kinyújtjuk, és rárakjuk a krém tetejére. Villával megszurkáljuk, és előmelegített (180 fokos) sütőben készre sütjük.
  7. A szobahőmérsékletűre felengedett gesztenyemasszát egy tálba lereszeljük. A maradék tejfölös pudingot, a cukorral kihabosított margarint, a rumot, a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
  8. A kihűlt tésztára egyenletesen rásimítjuk a gesztenyekrémet.
  9. A hulalát kemény habbá verjük, rákenjük a gesztenyekrémre, és végül a habra rászitáljuk a kakaóport. Zseniális, jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 853
elküldve: 8
receptkönyvben: 338
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-habos sütemény, pudingkrémes gesztenyés süti, tejszínes-pudingos gesztenyés sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

790
finomliszt 50 dkg
cukor 10 dkg
margarin 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
tojás 1 db
tejföl 2 ek
1 csipet
sütőpor 1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
tejföl 400 g
tej 9 dl
vaníliás pudingpor 3 tasak
cukor 6 púpozott ek
gesztenyemassza 25 dkg
rum 2 ek
margarin 15 dkg
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 500 ml
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek