r
Nosalty Logó

Habos-tejfölös-gesztenyés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Habos-tejfölös-gesztenyés kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Összesen 793 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Összesen 9490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Összesen 275 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 793 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    570.1 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4100 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2550 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 9490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A pudingot előírásszerűen megfőzzük a cukorral és a 9 dl tejjel. Félrerakjuk hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
  2. A liszthez hozzáadjuk előbb a szódabikarbónát, a sót, a sütőport, összekeverjük. Utána elmorzsoljuk a margarint a lisztben, és mehet hozzá a többi hozzávaló, kivéve a kakaópor.
  3. Gyorsan összeállítjuk a tésztát, közepesen lágy tésztát kell kapnunk. Félrerakjuk pihenni 30 percre.
  4. A tepsit (méret: sima gáztepsi) sütőpapírral kibéleljük.
  5. A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét kinyújtjuk, és belerakjuk a tepsibe. Ráöntjük a tejfölös-pudingos krém háromnegyed részét (úgy szemmértékre), a fennmaradt 1 negyed rész a gesztenyemasszához kell majd.
  6. A tészta másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, kinyújtjuk, és rárakjuk a krém tetejére. Villával megszurkáljuk, és előmelegített (180 fokos) sütőben készre sütjük.
  7. A szobahőmérsékletűre felengedett gesztenyemasszát egy tálba lereszeljük. A maradék tejfölös pudingot, a cukorral kihabosított margarint, a rumot, a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
  8. A kihűlt tésztára egyenletesen rásimítjuk a gesztenyekrémet.
  9. A hulalát kemény habbá verjük, rákenjük a gesztenyekrémre, és végül a habra rászitáljuk a kakaóport. Zseniális, jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 31041
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Régóta érlelődött bennem ennek a finom süteménynek a receptje, míg végre sikerült megalkotnom a nagy művet... Azóta a család egyik kedvenc süteménye, és én ennek nagyon örülök! Szeretném ajánlani mindenkinek, nem nehéz elkészíteni. A tejfölből és a cukorból lehet egy kicsit kevesebb vagy több! Nagyon finom, és több napig eláll. Másnap talán még finomabb, de azonnal is fogyasztható!

Hozzávalók

Tésztához

Tejfölös krémhez

Gesztenyekrémhez

Habhoz

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek