Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás gesztenyés sütemény

Karamellás gesztenyés sütemény
Karamellás gesztenyés sütemény
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt nem kell sütni, nagyon hamar elkészül, 1 órát pihentetjük a hűtőben, és már ehetjük is. Mindenkinek nagyon ízlett a családban, ezt bizonyította, hogy hamar el is fogyott. :-)

hozzávalók / 4 adag

Az 1. réteghez

A 2. réteghez

A 3. réteghez

A 4. réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 30 dkg darált kekszet 8 dkg porcukorral, 6 dkg margarinnal, 2 evőkanál kakaóporral összekeverjük, majd annyi tejet teszünk bele, hogy linzertészta keménységű legyen.
  2. Kevés darált kekszet szórunk egy közepes méretű tepsi aljára, hogy ne ragadjon le a tészta, és erre tesszük rá a kekszes tésztát.
  3. A vaníliapudingot felforraljuk 5 dl tejjel, teszünk bele 9 dkg cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, összekeverjük a gesztenyemasszával, teszünk bele 10 dkg margarint, és ezt krémessé keverjük. Majd a kekszes tészta tetejére kenjük.
  4. A 2 cs karamell ízű pudingport 6 dl tejjel megfőzzük, teszünk bele 18 dkg cukrot, hagyjuk kihűlni. Közben 2 dl tejszínt felverünk, és a kihűlt pudinggal krémessé keverjük, majd ezt a gesztenyés massza tetejére kenjük.
  5. 2 dl tejszínt felverünk, és a karamellás krémre kenjük.
  6. A tetejét kakaóval megszórjuk. 1 órát pihentetjük a hűtőben, és már lehet szeletelni is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 823
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

renée

Mióta szakács: 2013.03.16.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos réteges, pudingos kocka, gesztenyés pudingos szelet tejszínhabbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola76
viola76 Sat, 2016-12-17 11:56

Én OKÉ habtejszínt szoktam használni ,1 zacskóhoz egy csomag habfixet rakok .Mindig felverődik.

1595
háztartási keksz 30 dkg
margarin 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 2 ek
porcukor 8 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
porcukor 9 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
margarin 10 dkg
karamellás pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
porcukor 18 dkg
növényi habtejszín 2 dl
növényi habtejszín 2 dl
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál