r
Nosalty Logó

Habos diós sütemény Magdolna konyhájából

Magdolna
Habos diós sütemény Magdolna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

606
Kalória
10.9g
Fehérje
41.3g
Szénhidrát
46.2g
Zsír
19.7g
Víz
92g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
32.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

Összesen 6067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    461.7 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3659.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412.8 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 6067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét hűtőbe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk 175-200 fokra. A diót ledaráljuk.
  2. A lehűtött tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Belekeverjük a 12 dkg kristálycukrot. Utána belekeverjük a tojások sárgáját. Ezután belekeverünk 12 dkg darált diót.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175-200 fokon kb. 20 percig sütjük. Kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Óvatosan leszedjük a sütőpapírról (ha nehezen jön le, késsel alányúlva leválasztjuk róla).
  4. Elkészítjük a diós habot. 4 dl növényi tejszínhez hozzáadunk 2 tasak habfixet. 20 dkg darált dióból félreteszünk 2-3 ek-nyit (ezzel szórjuk majd meg a kész sütemény tetejét), a többit hozzáadjuk a tejszínhez. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot (ha eleve édesített tejszínt használunk, akkor nem kell). Az egészet összekeverjük, kemény habbá verjük. Óvatosan felvisszük a piskótára, egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  5. Elkészítjük a fehér habot. 6 dl növényi tejszínt 3 tasak habfixszel és 8 dkg porcukorral (édesített tejszín esetén a cukor nem kell) összekeverjük, kemény habbá verjük. Óvatosan felvisszük a diós habra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  6. A tetejét megszórjuk darált dióval. Tálalásig hűtőbe tesszük. Vizes késsel vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Glutén- és tejérzékenyek által is fogyasztható süteményt kellett készítenem. Szerencsére rengeteg dióbelünk volt itthon, úgyhogy átalakítottam egy klasszikus piskótareceptet, és feldobtam egy kis dupla habbal.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek