Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-diós-habos sütemény

Meggyes-diós-habos sütemény
Meggyes-diós-habos sütemény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt a süteményt, és úgy gondoltam, hogy a mélyhűtőmben lapuló meggyet erre használom fel. Persze nyáron lehet friss meggyből készíteni vagy télen meggybefőttből is. Én már az összes verzióval elkészítettem, és mindegyikkel nagyon finom. Csak ha befőttből készítem, akkor a cukor mennyiségét csökkentem, mert az már magában is édes.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 25 dkg darált dió
  • 1.5 kg mirelit, magozott meggy

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalót is hozzátesszük. Tésztává gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én sütőpapíron nyújtom ki, és úgy emelem át a tepsire.)
  3. Megszurkáljuk villával a tésztát, és egyenletesen megszórjuk a darált dióval. Erre tesszük a kiengedett, lecsepegtetett meggyet egyenletesen. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
  4. Közben a 45 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket (kb. 5-6 perc). Ha letelt a sütési idő, kivesszük a tepsit a sütőből, és szépen rákenjük a kemény habot a süteményre. Visszatesszük a sütőbe, és pár perc múlva a sütési hőfokot levesszük 120 fokra. A habot összesen kb. 15 percig sütjük rajta.
  5. Kivesszük a sütőből, ha már szép világos drapp a teteje. Pár perc múlva, ha már pihent egy kicsit a süteményünk, szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 378
elküldve: 6
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes diós szelet, habos sütemény meggyel és dióval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Wed, 2013-02-13 14:30

Gyönyörű és biztosan nagyon finom is! Mentettem! Köszi! :-)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2013-02-13 15:42

Kedves Bakfitty!
Köszönöm kedves hozzászólásodat, és elmondhatom, hogy tényleg nagyon finom sütemény! A Húgom azt mondta, hogy ez az egyik legfinomabb süteményem. Remélem Neked is ízleni fog, ha elkészíted. Üdvözlettel:Kinga

897
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 8 db
vaj 10 dkg
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tej 6 ek
dió 25 dkg
meggy 1.5 kg
tojásfehérje 8 db
cukor 45 dkg