Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-ribizlis süti bodzaszörppel

Habos-ribizlis süti bodzaszörppel
Habos-ribizlis süti bodzaszörppel
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyedül voltam itthon egész nap, gondoltam sütni kellene egy kis finomságot, mire a család többi tagja hazaszállingózik. Sétáltam a kertben és láttam, hogy kezd érni a ribizli. Megvolt az egyik hozzávaló. Éppen előtte ettem meg az utolsó szem epret a kertből, de akkor még nem tudtam, hogy sütök. Találtam itthon eperpudingot és nem csalódtam benne, mert az elkészült krémnek olyan szép színe lett, mint a Rosé bornak. Az egészbe nem kellett cukor a piskótán kívül, mert a bodzaszörptől a süti édessége és íze tökéletesen megoldódott. Hát ez a sütemény így született!

hozzávalók / 6 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk.
  2. Elkészítjük 3 tojásból a piskótatésztát, a tepsibe simítjuk, megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Közben megfőzzük a pudingot, 3 dl bodzaszörp és 1 dl víz keverékében. Cukrot nem adunk hozzá!
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A piskótát megkenjük az eperlekvárral.
  6. A tejszínhab felét lazán a lehűlt pudingba beleforgatjuk, és a lekvár tetejére kenjük.
  7. A ribizliből a díszítéshez szükséges mennyiséget félretesszük, a többit elosztjuk a krém tetején.
  8. Rásimítjuk a tejszínhab másik felét, villával becsíkozzuk, a 3x4 db-ba vágáshoz bejelöljük, és minden kocka közepére helyezünk egy levélkét és egy ribizlifürtöcskét.
  9. 1-2 óra pihentetés után tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 462
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos-ribizlis, habos süti piros ribizlivel, ribizlis-habos sütikocka

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Thu, 2012-06-28 14:03

Kedves Anci!
Most érik nálunk a kertben a ribizli és mivel én magában nem nagyon szeretem, ezért ennek hasznosítására keresgéltem valamit. És akkor rábukkantam erre a habos csodára! Ezzel el is dőlt a hétvégi süti kérdése. Remélem a névnaposok is díjazni fogják. (2 Péter is van a családban!)
Nekem ugyan csak házi citromfűszörpöm van a kamrában, de gondolom ez nem probléma.
Majd beszámolok a fogadtatásról.
Üdvözlettel: Gabi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-06-29 11:09

Kedves Gabi !
Nagyon várom a beszámolót. A Pétereknek meg Sok boldog névnapot kívánok !
Szerintem a citromfű aromája is nagyon jól illik a ribizlihez, Üdv: Anci

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-07-01 13:23

Kedves Anci!
Ahogy ígértem, beszámolok a fogadtatásról. A férjem nemes egyszerűséggel csak annyit mondott: Ez a süti valami csúcs! A fiam tegnap este, mikor hazajött egy névnapi buliból, először azt mondta, hogy ő nem kér semmit, teleette magát. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy nagyon szemez a "habos csodával". Végül azért sikerült neki 2 szeletet is elpusztítani. Szóval nagy sikere volt, a fiúk szerint felvehetem a névnapi repertoárba. Köszönjük a receptet!
Szeretettel: Gabi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-07-02 12:08

Kedves Gabi!
Nagyon örülök, hogy a fiúknak is ízlett a süti!
Én is mindig a fiúkon próbálom ki, mivel ők vannak többségben a családban.
Ha nekik ízlik valami, akkor jöhet a " sorozatgyártás " !
Bármikor, bármilyen receptet nagyon szívesen !
Szeretettel üdv: Anci

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2012-06-25 17:13

Kedves Anci! Ma végre, hogy nincs olyan meleg megsütöttem. Igaz csak vanilia pudingom volt, de viszont volt eprem, igy a vaniliás krémbe kevertem apró darabokra vágott kb:20dkg epret, és alá házi eper lekváromat kentem. Isteni finom, és így is nagyon szép színe lett, mert az epret még a meleg krémbe kevertem. Köszi a fincsi receptet, és ha tart még a bodzaszörpöm akkor meg fogom még csinálni a tágabb családnak is. Üdvözlettel:Kinga

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-06-26 10:03

Kedves Kinga !
Gratulálok a sikeres süteménykészítéshez annak meg külön örülök, hogy ízlett nektek is.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

herzsi58
herzsi58 Sun, 2012-06-17 22:04

Megsütöttem kis változtatással /csak vanília pudingom volt itthon, és meggy lekvár volt bontva/, nagyon finom lett mindenkinek ízlett, köszi a receptet. Erzsi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-06-18 09:18

Kedves herzsi58 !
Nem volt módomban hamarabb válaszolni, ezért elnézésedet kérem !
Örülök, hogy ízlett a süti, némi változtatással is biztosan finom lett.
További jókedvű sütögetést kívánok !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-11 21:40

Kedves Anci!

Nagyon guszta, és amilyen szép, biztos annyira finom is.
Mentettem:-)
Vigyázz Magadra! :-)

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-18 12:47

Kedves Anci!

Majd ha tudsz, jelentkezzél, bár tudom, ezer a dolgod, - na és pihenni se árt! :-)
Főleg ez a meleg,- isteni, erre vártunk,- csak hirtelen nagyon adja az égi áldást!, azaz az afrikai hőséget,:-D , de csak péntek estig, aztán hűvösödik.
Nem baj, ennek most van itt az ideje.:-)
A sulinak vége!!!!!!!!!!! :-D
Majd írsz.
Szép és pihentető napokat kívánok!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-06-11 21:19

Ancikám, szerintem is nagyon szép, és biztosan finom is. Van hozzá minden, jöhet a próba. Puszi: Piroska

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2012-06-11 18:38

Nagyon szépen néz ki, és csináltam 30 liter bodzaszörpöt, bár egy részét családomnak elajándékoztam, de erre a sütire tuti elteszek 3dl-t hogy elkészítsem.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-06-18 09:23

Kedves Gonoszka1 !
Akkor bőven van miből elkészíteni.Örülök, hogy tetszik.
Kíváncsi leszek a véleményedre ! Szép napot kívánok neked: Anci

586
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 csipet
szörp 3 dl
víz 1 dl
epres pudingpor 1 csomag
eperlekvár 3 ek
piros ribizli 20 dkg
habtejszín 5 dl
piros ribizli 10 dkg
citromfű 1 csokor