Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos málnás-csokis szelet

Habos málnás-csokis szelet
Habos málnás-csokis szelet
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nem túl édes süteményt szerettem volna enni. Ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta készítése

Csokis krém készítése

Málnás hab készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokis krém készítése

  1. A legjobb előző este elkészíteni: 2 dl tejszínt elkezdünk melegíteni lábosban, beletördeljük a csokidarabokat. Kevergetjük, míg felolvad, de nem kell felforralni! Ha elolvadt benne a csoki, akkor kész is, mehet a hűtőbe.
  2. Másnap, vagy ha a csokis tejszín lehűlt, felverjük. Én tettem bele most habfixálót is. Nem kell megijedni, tovább tart felverni, mint a sima tejszínt!

Piskóta készítése

  1. Az egész tojásokat habosra keverjük, majd mehet bele a cukor. Egészen addig keverjük legmagasabb fokozaton, míg a térfogata megnő és kivilágosodik, ez lehet akár 5-10 perc is!
  2. Óvatosan belekanalazzuk az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat. Én most fehér liszt helyett fehér tönkölylisztet használtam. Laza mozdulatokkal egyneműsítjük, majd két sütőpapíros tepsibe terítjük, kb. 20x30 centisre.
  3. 200 fokon sütjük 3-5 percig, majd lejjebb vesszük 180 fokra, és készre sütjük. Nem kell neki sok idő, mert nem vastag a tészta.
  4. Ha kicsit kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük. Ha van időnk, ezt is meg lehet csinálni előző nap. Ha nincs ennyi időnk, akkor ha kihűlt a piskóta, be lehet tölteni.

Málnás hab készítése

  1. Az 1 dl tejszínt felverjük a 2 teáskanál házi vaníliás cukorral. A málnát villával összetörjük. Ha nincs málna, jó a lekvár is. Nekem a mélyhűtőben volt még egy adaggal.
  2. A piskótát félbevágjuk, így 4 lapot kapunk. Az első lapot megkenjük a lekvár felével, mehet rá a fele málnás hab. Erre a következő piskóta, a csokis hab fele, majd újra kezdjük.
  3. A tetejére csokis hab kerül. Ha 5 lapunk van, akkor a csokis habra lehet tenni még egy piskótát, amit bevonunk csokimázzal.
  4. Kicsit behűtjük, és lehet is falatozni! :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 821
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges süti, csokis málnás réteges sütemény, csokihabos málnakrémes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

428
tojás 4 db
cukor 4 ek
rizsliszt 2 púpozott ek
tönkölybúza liszt 2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
1 csipet
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 2 dl
tejcsokoládé 8 dkg
habfixáló 1 csomag
habtejszín 1 dl
málna 15 dkg
málnalekvár 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag