r
Nosalty Logó

Jugó krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jugó krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 9288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 363 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    626.7 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8531.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2369 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    3588 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.4 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3906 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3735 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 9288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 363 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük.

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük.
  2. A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot.
  3. Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. A pudingot a cukorral felfőzzük.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük.
  4. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 84933
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kis változtatással készítettem ezt a finom süteményt, mivel a vajkrémes sütemények helyett ahol lehet, krémes habosat készítek. Ennek sikere volt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon érdekes , ugy néz ki alul a töltelék mintha almäsmäkos lenne.. Kiprobälom!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a hozzászólásodat Eszter. Nagyon finom sütemény készítsed el ,és igen jól értelmezed,a tésztába is kell sárgálya és a töltelékbe szintén a sárgáját és a tojás felvert habját is beleteszem.Ha mindent az el?irtak szerint csinálsz akkor olyan lesz mint az enyém .A tetejét mikor kisütöd nefejcsed el szeletszerüen bejel?lni, mert így amikor szeleteled majd a kész süteményt nem gog a teteje megtörni. Sok sikert hozzá Üdv Mara

Törölt felhasználó

Kiscsillag köszönöm a hozzászólásodat Valóban amikor elkészül olyan mintha mákos lenne sokan erre gondolnak. Az ekjészítéshez sok sikert és remélem,hogy nem ér csalódás . Üdv Mara

A.Eszter

Nagyon tetszik a sütiid, ki szeretném próbálni, de volna egy kérdésem: A töltelék hozzávalóiban 4db tojássárgáját írsz, a leírásban meg a felvert fehérjér?l is szó van, akkor ez 4 egész tojás, amib?l a fehérjét is bele kell tenni felverve? Nekem így lenne logikus, de inkább mond meg Te, hiszen a képen nagyon jól néz ki... szeretném, hogy az enyém is ilyen lenne. Köszi el?re is!

Törölt felhasználó

A.Eszter: szerintem is jól gondolod, hogy a végén kell bele a felvert tojásfehérje, hisz ezzel lágyítja a Töltelék alapanyagát.

godzsakne

tejszínhab nélkül is nagyon finom

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen Igatán jóles? érzés, hogy ennyien kiváncsiak a receptjeimre Üdv Mara

Törölt felhasználó

A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk. És a másik tészta az hova kerül, ha a krém után lehet szeletelni sziasztok

Törölt felhasználó

A másik lapot külön kisütöm és felkockázom és a krém tetejére teszem ekkor az egészet felszelem és porcukrozom A külön kisült lapot ha a krémmel együtt szelem fel akkor a teteje összetörik üdv Mara

Törölt felhasználó

Értem!! De egészen kockákra és úgy rakom rá egyenként? Vagy csak be vagdosom köszönöm szépen.

Törölt felhasználó

Igen egészen kockára vágjad fel és úgy tegyed a hab tetejére, kés?bb a kockák szerinti méretre vágod ,azomban 1-2 órát várni kell hogy az alsó lapot is vágni lehessen Üdv Mara

krisztaaa

A tésztájába sem kell cukor? Ma szeretném megsütni....:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.