r
Nosalty Logó

Jugó krémes

NS
Jugó krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

1548
Kalória
20.7g
Fehérje
136.9g
Szénhidrát
104.5g
Zsír
83.6g
Víz
312.2g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
74.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 9288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    626.7 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8531.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2369 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    3588 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    821.4 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3906 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3735 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1451 micro
Összesen 9288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 363 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük.

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük.
  2. A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot.
  3. Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. A pudingot a cukorral felfőzzük.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük.
  4. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x22

Egy kis változtatással készítettem ezt a finom süteményt, mivel a vajkrémes sütemények helyett ahol lehet, krémes habosat készítek. Ennek sikere volt.

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...