Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jugó krémes

Jugó krémes
Jugó krémes
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis változtatással készítettem ezt a finom süteményt, mivel a vajkrémes sütemények helyett ahol lehet, krémes habosat készítek. Ennek sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

ajánlat

Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük, és félretesszük, ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezzük.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket felverjük.
  2. A csokit lereszeljük, és a darált diós masszába belekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, és belekeverjük a felvert tojáshabot.
  3. Ezt a tölteléket a lapra simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A pudingot a cukorral felfőzzük.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverjük, és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenjük.
  4. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 79 081
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 211
elkészítve: 62/62
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingkrémes sütemény, tejszínes pudingos süti, krémes sütemény

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

domjan
Mara / domjan Thu, 2014-05-01 17:16

Igen egészen kockára vágjad fel és úgy tegyed a hab tetejére,
később a kockák szerinti méretre vágod
,azomban 1-2 órát várni kell hogy az alsó lapot is vágni lehessen
Üdv Mara

domjan
Mara / domjan Sun, 2014-04-27 18:32

A másik lapot külön kisütöm és felkockázom és a krém tetejére teszem ekkor az egészet felszelem és porcukrozom
A külön kisült lapot ha a krémmel együtt szelem fel akkor a teteje összetörik
üdv Mara

maya52
maya52 Thu, 2014-05-01 11:42

Értem!! De egészen kockákra és úgy rakom rá egyenként? Vagy csak be vagdosom
köszönöm szépen.

maya52
maya52 Sun, 2014-04-27 17:50

A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére tesszük. Egy-két óra múlva szelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.
És a másik tészta az hova kerül, ha a krém után lehet szeletelni
sziasztok

domjan
Mara / domjan Sun, 2014-04-27 12:22

Köszönöm szépen
Igatán jóleső érzés, hogy ennyien kiváncsiak a receptjeimre
Üdv Mara

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-04-27 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

A.Eszter
A.Eszter Sun, 2013-11-24 11:42

Nagyon tetszik a sütiid, ki szeretném próbálni, de volna egy kérdésem:
A töltelék hozzávalóiban 4db tojássárgáját írsz, a leírásban meg a felvert fehérjéről is szó van, akkor ez 4 egész tojás, amiből a fehérjét is bele kell tenni felverve? Nekem így lenne logikus, de inkább mond meg Te, hiszen a képen nagyon jól néz ki... szeretném, hogy az enyém is ilyen lenne. Köszi előre is!

Katharina
Katharina Sat, 2014-04-26 14:44

A.Eszter: szerintem is jól gondolod, hogy a végén kell bele a felvert tojásfehérje, hisz ezzel lágyítja a Töltelék alapanyagát.

Kiscsillag2011
Kiscsillag2011 Sat, 2013-11-23 20:53

Nagyon érdekes , ugy néz ki alul a töltelék mintha almäsmäkos lenne..
Kiprobälom!

domjan
Mara / domjan Sun, 2013-11-24 13:11

Köszönöm szépen a hozzászólásodat Eszter.
Nagyon finom sütemény készítsed el ,és igen jól értelmezed,a tésztába is kell sárgálya és a töltelékbe szintén a sárgáját és a tojás felvert habját is beleteszem.Ha mindent az előirtak szerint csinálsz akkor olyan lesz mint az enyém .A tetejét mikor kisütöd nefejcsed el szeletszerüen bejelőlni, mert így amikor szeleteled majd a kész süteményt nem gog a teteje megtörni.
Sok sikert hozzá Üdv Mara

domjan
Mara / domjan Sun, 2013-11-24 13:13

Kiscsillag köszönöm a hozzászólásodat
Valóban amikor elkészül olyan mintha mákos lenne sokan erre gondolnak.
Az ekjészítéshez sok sikert és remélem,hogy nem ér csalódás .
Üdv Mara

1548
margarin 25 dkg
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 2 db
víz 3 ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 4 db
porcukor 20 dkg
csokoládé 20 dkg
dió 25 dkg
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 10 dkg
habtejszín 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag